tomislavnews.com

FOTO ČESTITKA : Međunarodna nagrada učenicama iz PŠ Crvenice i PŠ Seonica : Mariji Gudelj i Ani Radoš

Na ovogodišnji Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021. na temu “Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča” stiglo je više od tisuću likovnih radova iz devet zemalja. Iako je zbog pandemije bilo upitno postavljanje izložbe i odabir najboljih, gradske vlasti Iserlohna odlučile su dopustiti održavanje, pojasnivši da se radi o najvažnijem kulturnom događaju u tome njemačkom gradu.
Natječaj je ove godine protekao u posebnom ozračju zbog pandemije koronavirusa. Organizatori Ankica i Ante Karačić posebno pohvaljuju hrvatsku nastavu Bavarske i Hessena te Croart Iserlohn iz Sjeverne Rajene – Vestfalije. Od radova pristiglih iz drugih zemalja, posebno ističu one iz Rumunjske, Makedonije, Mađarske i BiH iz koje su sudjelovale gotovo sve škole iz trokuta Posušje-Grude-Tomislavgrad. Na ovogodišnji natječaj i temu “Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča” pristiglo je više od tisuću radova iz 150 hrvatskih škola.

U Gradskoj galeriji Iserlohn sve je radove pomno pregledao žiri u sastavu: dr. Reinhard Veit, direktor umjetničke škole, Reiner Danne, direktor gradske galerije i Cirnelija Merkl redaktor u IKZ te su potom odlučili o najboljima prenosi glashrvatske.hrt.hr.

Marija Gudelj je u grupi djece nagrađenih drugom nagradom za simbolički uradak gdje su prsti njenih ruku u bojama kontinenata, a duga kao simbol koji poručuje da će ljudi pobijediti ovaj virus koji im uništava djetinjstvo.

Ana Radoš je u grupi djece koji su nagrađeni četvrtom nagradom.

Ana je učenica četvrtoga razreda u PŠ Seonica. Ovaj nagrađeni uradak je rađen tempera bojom pod mentorstvom učiteljice Anice Bagarić.


Prednost naših učiteljica je da zbog malog broja učenika mogu poslati sve radove svojih učenika na natječaj ,a struka onda bira najbolje, te su zbog toga sva djeca podjednako motivirana.
Nagrade našim učenicima su dokaz da i “male ” škole ravnopravno stoje uz bok”velikih” škola, pišu, uz pozdrav, iz PŠ Crvenice/PŠ Seonica

www.tomislavnews.com/osbukovica.ba