tomislavnews.com

FOTO ČESTITKA: NK “Dinamit” iz Kazaginca-Tomislavgrad proslavio 50-tu obljetnicu utemeljenja!

U duvanjskom/buškoblatskom kraju ljeto je vrijeme od proslava, fešta, veselja, turnira, dana sela,…I dok neki izmišljaju razloge, jer važno je samo da se okuplja, druži, veseli, nogometaši iz Kazaginaca, naselja uz Buško jezero imali su veliki i pravi razlog za feštu, netko se sjetio…

Naime, NK ”Dinamit” iz Kazaginca je osnovan 22.srpnja,1973. godine i djelovao je nekih desetak godina. Bilo je to vrijeme kad se živjelo za Dinamit. Djeca su se poistovjećivala s pojedinim igračima noseći majice s njihovim imenima na leđima, a odrasli su se interesirali s kim se igra sljedeće nedjelje. Utakmice su bile dobro posjećene tako da je na pojedinim utakmicama bilo i preko 500 gledatelja, a nerijetko i više (600- 1500). Neke utakmice su se igrale i pred 3000 gledatelja.
U tom periodu  “Dinamit” je odigrao 70 utakmica i to 43 pobjede,14 neriješenih i 13 poraza ,i to je sve uredno vodio i evidentirao igrač Dinko Renić. Prvi predsjednik je bio pok.Mate Ivanda, a trener je bio pok.Bože Ivančić. U tih desetak godina djelovanja za NK ”Dinamit” je igralo više desetaka igrača i to gotovo svi iz buškoblatskog kraja. Igralo se s puno ljubavi i entuzijazma.
U subotu, na 50. obljetnicu osnivanja kluba  okupilo se 13 bivših igrača NK ”Dinamit”, kojom prigodom su se sjetili svih preminulih suigrača i odali im zahvalu i pokoj duši minutom šutnje.

Uz ugodno druženje evocirali su uspomene iz igračkih dana. Nazočni na proslavi bili su bivši igrači : Ante Pavić(Akić), Petar Pavić(Peja),Petar Pavić (Ćutin), Jure Pavić(Đuđin), Mate Čirko(Baja), Milan Ćurković((Katin), Ante Gale(Truman), Marko-Ivan Blažević(Ivica), Marko Renić(Mijin), Petar Renić(Kreševkin), Frano Renić(Vojnik), Dinko Renić(Dinja) i Mišo Renić(Kekin).

Naravno, malo su igrali loptom na igralištu, pa se nakon toga zaigrali za stolom, što im s odmakom godina sve bolje ide!

Čestitamo im od srca i neka ubuduće slave svaku obljetnicu, važno je okupljati se, družiti, veseliti svakom danu, svakoj godini!

www.tomislavnews.com/NK “Dinamit”