TG Kultura/Zabava

FOTO ČESTITKA: Prof. Ivan Baković, Duvnjak, ponovno izabran za predsjednika DHK HB

Izborna Skupština DHK HB

Jučer (22.lipnja,2024.) je u Mostaru održana izborna Skupština Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. U upravna tijela za sljedeće četverogodišnje razdoblje glasovima nazočnih članova Društva izabrani su: za predsjednika DHK HB – Ivan Baković (Mostar); za dopredsjednice DHK HB – Finka Filipović (Travnik) i Ružica Soldo (Široki Brijeg); u Upravni odbor – Hrvoje Barbir (Ploče), Anto Marinčić (Žepče), Ivan Sivrić (Čitluk) i Mijo Tokić (Tomislavgrad); u Nadzorni odbor – Mate Grbavac (Ljubuški), Željko Kocaj (Vitez) i Srećko Marijanović (Stolac); za članove Časnoga suda – Marijan Mandić (Mostar), Mato Nedić (Orašje) i Pero Pavlović (Neum); u Odbor za Statut i opće akte – Mirko Ćurić (Đakovo), Marko Matić (Zagreb) i Anto Zirdum (Vitez); u Odbor za književne veze – Antun Lučić (Mostar), Miro Petrović (Mostar) i Mladen Vuković (Split).

Prije izbora članova upravnih tijela predsjednik DHK HB Ivan Baković pročitao je izvješće o radu Društva u protekloj godini. U izvješću su navedene aktivnosti Društva kroz već tradicionalne književne manifestacije, prigodne tribine i predstavljanja knjiga, kao i nakladu Društva, o čem je javnost redovito obavještavana putem medija i vlastite internetske stranice. Posebno je naglašena suradnja sa srodnim udrugama – susret s upravom DHK u Zagrebu i potpisivanje sporazuma o suradnji s Društvom hrvatskih književnika, Maticom hrvatskom Mostar i časopisom Cvitak.
Od prošle Skupštine, a na prijedlog povjerenstva za prijem i reviziju članstva, u članstvo DHK HB primljeni su: Nevenka Rezo (Posušje), Ivo Mijatović (Rešetari), fra Marijan Karaula (Livno), Igor Divković (Zagreb), Snježana Lovrić (Mostar) i Viktorija Bukovac (Mostar).

Skupštini su nazočili gosti prof. dr. sc. Ivo Čolak, predsjednik Glavnog vijeća HZ HB, i prof. Ivan Vrljić, tajnik Glavne podružnice Mostar HKD Napredak.
Prije Skupštine u kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru član DHK HB fra Miljenko Stojić slavio je misu zadušnicu za sve preminule članove DHK HB.

Cjelovito izvješće o radu Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne između dviju Skupština članstvo i zainteresirana javnost mogu pročitati na poveznici: https://dhkhb.org/2024/06/22/izborna-skupstina-dhk-hb/

Tajništvo DHK HB
www.tomislavnews.com