HrvatskaTG ČestitkeTG Sport

FOTO ČESTITKA: Rukometašica Matea Tomić, porijeklom iz duvanjskog sela Mrkodola, proglašena najuspješnijom sportašicom Trogira!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir

Najbolja sportašica Trogira je članica ŽRK Trogir 58 Matea Tomić koja je ostvarila povijesni uspjeh kluba plasmanom u prvu žensku rukometnu, odnosno premijer ligu Hrvatske, a njezin klub, u kojemu, uz Mateu igraju njezine još dvije sestre Nikolina i Antonia,  proglašen je najboljim ženskim klubom.

“Ovo je veliki korak u mom novom poglavlju rukometa kojim se bavim već 12 godina. Privukao me jer je riječ o timskom sportu u kojem se družimo i postajemo kao obitelj. Sada smo u prvoj ligi i to je poprilično teško, ali ne možemo biti sretniji. Nadamo se što boljim rezultatima kako bismo pokazali Trogiru da mogu računati na nas i biti ponosni što imaju ženski rukometni klub”, kaže Matea Tomić.

Zbog povijesnog uspjeha plasmanom u najviši rang natjecanja ženskog rukometa u Hrvatskoj, za najbolju žensku ekipu proglašena je seniorska ekipa ŽRK Trogir 58 kojoj je priznanje uručio dugogodišnji sportski djelatnik i novinar Vilko Stojan. Budući da su se nakon 23 godine ponovno plasirali u najviši rang hrvatskog rukometa, odnosno premijer ligu za najbolji mušku ekipu proglašen je MRK Trogir kojem je priznanje uručio član Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Trogira Ante Miše.

Ne volimo se hvaliti, ali već par godina smo u vrhu i lani smo osvojili 1. LIGU JUG. Nakon što su nam ukinuli prvenstvo morali smo sve ispočetka, ali smo se dokazali kao daleko najbolja ekipa u Dalmaciji i šire, kazao je kapetan seniorske ekipe MRK Trogir Mario Milat, dio je današnje objave s Trogirskog portala.

Podsjećamo:

Obitelj Tomić je iz duvanjskog  sela Mrkodola, iz Strugačine Drage, otac Jozo najmlađi je sin pokojnog Mate Tomića, na kući Jozanovića. Majka Eva je iz Zvirnjače, kupreškog sela.

Obitelj Tomić: majka Eva i otac Jozo imaju četvero djece, tri kćeri i sina
Najstarija kćer Nikolina studentica je, ali dobro usklađuje rukomet i faks, kao i druga kćer Matea , također studentica i rukometašica i treća kćer Antonia, isto rukometašica, učenica je srednje Prometne škole u Splitu, a sin Ivica drugi srednji smjer automehaničar u Trogiru.

Tri kćeri Tomić Nikolina, Matea i Antonia, uspješne rukometašice, s bratom Ivicom

www.tomislavnews.com