Naši u svijetuTG Kultura/Zabava

FOTO ČESTITKA : SNAŽNIM pljeskom i ovacijama pred više od 3000 oduševljenih posjetitelja iz cijeloga svijeta ispraćene su nove raskošne izvedbe Tomislavgradskih mažoretkinja!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

NA FESTIVALU GLAZBE I PLESA U GRČKOJ PLJESAK I OVACIJE ODUŠEVLJENIH POSJETITELJA IZ CIJELOGA SVIJETA ZA TOMISLAVGRADSKE MAŽORETKINJE

Snažnim pljeskom i ovacijama pred više od 3000 oduševljenih posjetitelja iz cijeloga svijeta ispraćene su nove raskošne izvedbe Tomislavgradskih mažoretkinja.

Tomislavgradske mažoretkinje predstavljale su svoj grad, županiju i Bosnu i Hercegovinu na XII. međunarodnom festivalu glazbe i plesa u grčkom gradu Paraliji, a u organizaciji krovne svjetske festivalske organizacije WOFA. Kroz 5 dana festivala u ovom poznatom turističkom ljetovalištu publici su se predstavile kulturno umjetničke grupe iz Grčke, Rumunjske, Armenije, Azerbejdžana, Poljske, Ukrajine, Bugarske i Gruzije. Tomislavgradske mažoretkinje bile su jedina mažoret skupina na ovom festivalu i jedina plesna skupina iz Bosne i Hercegovine.

Nastupi su održani na prekrasnoj obali Egejskog mora, na poznatoj Olympic plaži koja se nalazi se u podnožju planine Olimp, po kojem i nosi ime.

Festival je bio nenatjecateljskog karaktera, a seniorke i juniorke mažoretkinja iz Tomislavgrada predstavile su se ukupno sa 12 koreografija, te su sudjelovale u svečanom defileu. Sa svojim modernim koreografijama na festivalu su se predstavile mlade i perspektivne neformacije Tomislavgradskih mažoretkinja: Anamarija Sučić, Danijela Jurič, Ivana Drmić, Marija Ćurković, Tea Tatarević, Ana Brzović, Ana Radoš, Anđela Krajina, Mia Baković i Josipa Papić.

” Fenomenalna i nezaboravna atmosfera. Zadovoljstvo je plesati ispred tolikog broja ljudi koji vas sve vrijeme prate ovacijama. Koreografije smo prilagodili Festivalu i pokazali smo modernu stranu mažoret plesa i publika je to odlično prihvatila. Kući se vraćamo obogaćene za još jedno novo iskustvo i uz uspomene koje ćemo dugo pamtiti”, kazala je Ruža Šarac, trenerica i koreografkinja Tomislavgradskih mažoretkinja.

Djevojke su imale priliku družiti se i naučiti nešto novo o tradicijskim plesovima drugih zemalja te razmijeniti ideje i dogovoriti daljnje suradnje. Također, na ovome festivalu sudjelovale su zahvaljujući potpori svojih roditelja, udruge Tomislavgradske mažoretkinje kao i vjernih pokrovitelja: Hercegbosanske šume, Nevistić Commerce, Ćićko Commerce, My Lovely Bag, Promet Šarac, Stomatološka ordinacija dr. Z. Lukač, Ljekarne Tabak, Računovodstveni servis Bilanca.

Tomislavgradske mažoretkinje autentična su mažoret grupa s 25 godina dugom tradicijom i s preko stotinu aktivnih članica. Iza sebe imaju preko tisuću inozemnih nastupa u više od 15 zemalja i vodeće su ambasadorice svoga grada, županije i Bosne i Hercegovine u svijetu. Svjetski priznate, višestruko nagrađivane i aktualne su svjetske prvakinje.

Kako je sve to bilo, pogledajte na fotografijama i uživajte!

www.tomislavnews.com/Tomislavgradske mažoretkinje