tomislavnews.com

FOTO ČESTITKA: U Župi Seonica jučer je sakrament svete krizme primilo 26 krizmanika/krizmanica

Jučer, nedjelja, 2. lipnja, 2024. u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Seonici bilo je posebno svečano. Sakrament svete potvrde primilo je 26 mladih. Misno slavlje predvodio je i sakrament svete potvrde podijelio im je izaslanik mostarsko – duvanjskog biskupa Petra Palića, generalni vikar don Nikola Menalo uz koncelebraciju šestorice svećenika Duvanjskog dekanata.

Riječi pozdrava i zahvale generalnom vikaru don Nikoli Menalu uputio je župnik u Seonici fra Sretan Ćurčić. Ukratko je progovorio o važnosti sakramenta potvrde te predstavio krizmanike ističući da su se marljivo pripravljali na primanje sakramenta potvrde.
Generalni vikar don Nikola Menalo na početku svoje propovijedi istakao je župa Seonica jedna od rijetkih župa u kojoj za krizmu ima više dječaka od djevojčica. U propovijedi je naveo nekoliko primjera što je u životu bitno i kako raspoznati bitnog od nebitnog i kako kao mladi ljudi treba pomoći čovjeku u nevolji kao što je to činio Isus Krist. Potaknuo ih da nastave slijediti Isusa Krista i biti blagovjesnici nade i navjestitelji beskrajnog Božjeg milosrđa. Također je kazao da im sakrament sv. potvrde treba biti „vjetar u leđa“ kako bi zaista prenosili blagu vijest, bili navjestitelji i mjesto prisutnosti kraljevstva Božjega te kako bi svi zajedno bili srce i um Isusa Krista na ovome svijetu. Nakon prigodnih riječi don Nikola Manelo podijelio je krizmanicima sakrament svete krizme.
Na kraju misnog slavlja župnik fra Sretan Ćurčić se zahvalio vjeroučiteljici Ivani Tomić koja je nesebično radila na pripremi krizmanika za ovaj svečani trenutak. Također se zahvalio Velikom župnom zboru koji je uveličao misno slavlje.
Nakon zajedničkog fotografiranja svečanost i proslava svete krizme nastavljena je u krugu obitelji.
Donosimo kratki Foto album sa svečanosti u župi Seonica, na linku:
https://omolje.com/…/1643-zupa-seonica-sakrament-svete…

Objava je web stranice: Omolje.comwww.tomislavnews.com