HrvatskaTG ČestitkeTG Gospodarstvo

FOTO ČESTITKA : Vina Marka Bakovića Kosalja iz Tomislavgrada apsolutni pobjednici Međunarodne izložbe “Zlatna kapljica” u Varaždinskim Toplicama

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Jučer je održana 17. Međunarodna  izložba vina “Zlatna kapljica 2022.”  kojoj je domaćin bio  Grad Varaždinske Toplice, na kojoj je izloženo i ocjenjivano oko 400 uzorka vina pristiglih iz mnogih zemalja, a među njima… bila su i vina iz duvanjskih vinograda, da, da,  vina iz loze s  Duvanjskog polja, vina  vlasnika Marka Bakovića Kosalja iz duvanjskog sela Mokronoga.

I upravo Bakovićeva vina chardonnay i pinot crni apsolutni su pobjednici s najvišim ocjenama međunarodnih ocjenjivača, za što je Marko Baković Kosalj za svoja vina dobio dvije zlatne medalje.
Završna svečanost podjele diploma za ocjenjena vina i degustacija za sve ljubitelje dobre kapljice održana je jučer (subota, 14. svibnja, 2022.) u prostoru i na terasi caffe bara i pizzerije Bernarda u Varaždinskim Toplicama.


Jutros smo čestitali Kosalju koji je još u Varaždinskim Toplicama i naravno da je oduševljen ocjenama za svoje vino.

“Hvala na čestitkama, a ja jesam zadovoljan, jer su moja vina dobila najviše ocjene, a ovo su ista ona vina koja su nedavno bila na Izložbi vina u Mostaru i nisu dobila ovako dobre ocjene, ali evo, na ovoj velikoj Međunarodnoj izložbi  ocjene su najbolje, a to za mene znači veliki poticaj u daljnjoj proizvodnji”, izjavio je jutros za Tomislavnews.com  gospodin Marko Baković Kosalj, koji je i predsjednik  Udruge vinogradara “Naš trs Tomislavgrad” koja okuplja 12 vinogradara s područja duvanjske općine.

www.tomislavnews.com/Foto: M.Baković/FB