TG Politika

FOTO/CGS: Održana debata kandidata za načelnika Tomislavgrada (audio snimka)

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Predizborna debata kandidata za načelnika općine Tomislavgrad održana je u sali za sastanke Hotela Tomislav. Za sudjelovanje na debati odazvala su se oba kandidata na predstojećim izborima: Ivan Buntić ispred Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP) i Hrvatske demokratske zajednice 1990 (HDZ 1990) i Tomislav Krišto ispred Hrvatske demokratske zajednice BIH (HDZ BIH).

Građani i građanke Tomislavgrada su pokazali veliku zainteresiranost za debatu te su izravno sudjelovali i postavljati pitanja kandidatima za načelnika, kao što su pitanja koja se tiču tema branitelja, mjesnih zajednica, koncesija, a najveći interes je bio na temu zaštitu buškoblatskog kraja te planiranih vjetroparkova.

Svi zainteresirani stanovnici Tomislavgrada su mogli prije same debate dostaviti pitanja na email Centra za građansku suradnju te je ta pitanja kandidatima postavljala moderatorica debate.

Centar za građansku suradnju kao organizator je snimio audio zapis cijele debate koji radi velikog interesa građana/ki i transparentnosti samog događaja, a uz suglasnost oba kandidata, objavljujemo na sljedećem linku:

https://drive.google.com/file/d/1zdfN8r564St9W8wb-Sp64MXGbCfaQccx/view?usp=sharing

Što se tiče tehničke strane održavanja debate, moramo istaknuti da ova debata nije ni na koji način bila predviđena za emitiranje uživo niti su mediji ili privatne osobe iskazale interes da snimaju i emitiraju debatu.

Oba kandidata su kroz svoje odgovore na postavljena pitanja kao i u završnom obraćanju imali priliku istaknuti glavne prednosti svojih programa, koji su im planovi za razvoj i poboljšanje trenutnog stanja u Općini Tomislavgrad.

Debata je provedena u okviru projekata „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ koji provodi Centar za građansku suradnju uz podršku Nacionalne zaklade za demokraciju (NED), objava je Centra za građansku suradnju.

www.tomislavnews.com