TG Zanimljivosti

FOTO : ČLANOVI HŠD iz cijele Federacije B i H na stručno-edukacijskoj ekskurziji u Crnoj Gori

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Jučer je u Crnu Goru na stručno-edukacijsku ekskurziju otputovalo 60 članova Hrvatskog šumarskog društva F B i H, najviše njih iz Kupresa, Tomislavgrada i Livna.
Bogat je i raznovrstan program ove zanimljive ekskurzije. Dolaskom u Crnu Goru, u Persat,jučer u popodnevnim satima su brodom posjetili otok Gospe od Škrpjela, razgledali crkve u Perastu i potom kratko prošetali gradom.
Potom su bili u Kotoru, gdje su nazočili misnom slavlju u crkvi Svete Marije, a misu je predvodio biskup Kotorske biskupije Ilija Janjić. Nakon mise biskup je članove HŠD odveo u obilazak katedrale, koja je doista, svojom poviješću i ljepotom na članove ekskurzije ostavila dubok dojam. U Kotoru su se upoznali s poviješću i znamenitostima ovoga grada.
Uvečer su otputovali u Tivat, gdje su odsjeli u Hotelu Kamelija.
Danas su članovi Hrvatskog šumarskog društva posjetili Njegošev mauzolej na Lovćenu, s kojega su se spustili do Ivanovih Korita, gdje su se odmorili, a potom krenuli prema Cetinju, gdje su posjetili muzej, prošetali gradom, a potom se u popodnevnim satima vratili u Tivat, gdje su se mogli dobro odmoriti, kupati u moru, što su mnogi iskoristili.
Sutra je planiran odlazak u Budvu, posjeta staroj jezgri, potom vožnja do Bara, obilazak starog grada i poznate tvrđave, posjeta staroj maslini i vožnja kroz tunel Sozina.
U popodnevnim satima posjetit će Podgoricu, manastir Ostrog, zatim će kratko otputovati do Nikšića. Povratak je planiran sutra (nedjelja, 29.rujna, 2019.).
Vjerujemo da je svima ovo bila vrlo zanimljiva ekskurzija, jer su mnogi bili prvi put u Crnoj Gori.

USKORO VIŠE FOTOGRAFIJA!

www.tomislavnews.com/ Tekst i foto: tajnik HŠD F B i H Marko Zorić, mag. novinarstva