BiH PolitikaBosna i Hercegovina

FOTO/ČLANOVI Predsjedništva BiH su poželjeli dobrodošlicu gostima i zahvalili na kontinuiranoj podršci i pomoći Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije Bosni i Hercegovini

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili višeg dužnosnika Ministarstva vanjskih poslova SAD-a (U.S. State Department) zaduženog za izbornu reformu u BiH Matthewa Palmera i ravnateljicu pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinu Eichhorst
Članovi Predsjedništva BiH su poželjeli dobrodošlicu gostima i zahvalili na kontinuiranoj podršci i pomoći Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije Bosni i Hercegovini.
Teme razgovora su bile aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini, reformski procesi i aktivnosti na europskom putu zemlje. Članovi Predsjedništva BiH su ponovili predanost europskoj perspektivi zemlje, kao jednom od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva BiH, za koji postoji apsolutni konsenzus svih političkih aktera.

Sуgovornici su razmijenili mišljenja o izbornoj reformi, pitanju vladavine prava i implementaciji presuda Europskog suda za ljudska prava.

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Palmer i ravnateljica Eichhorst su ponovili potporu SAD-a i EU miru, prosperitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Kao dokazani prijatelji i saveznici Bosne i Hercegovine, SAD i EU će nastaviti sa partnerskom ulogom na reformskom i europskom putu zemlje, a na dobrobit svih njenih građana.

Sastanku su prisustvovali i ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson i voditelj Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Johann Sattler, priopćeno je iz Predsjedništva B i H.

www.tomislavnews.com