obljetniceTG Čestitkevjera

FOTO: Danas je svečanim misnim slavljem proslavljena 100. obljetnica duvanjske Župe Prisoje

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Bogatim i duhovnim sadržajima ispunjen program proslave 100. obljetnice od osnutka duvanjske Župe Prisoje, na obalama Buškog jezera, danas je završen središnjim misnim slavljem koje je predvodio zagrebački nadbiskup, a rođen u ovoj župi, Dražen Kutleša.

Ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Prisoju, po vrlo toplom vremenu ispod vedrog neba iznad buškoblatskog kraja, okupio se veliki broj vjernika, župljana, ali i vjernika buškoblatskog kraja pristiglih sa svih strana, jer se iz ovoga kraja godinama iseljava, a bilo je mnogo vjernika i iz drugih duvanjskih i okolnih župa.

Naime, malo je i većih mjesta od Prisoja, a da ima toliko broj duhovnih zvanja, oko dvadesetak: 7 svećenika (među njima i zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša i biskup Ivan Ćorić, prisojačkih korijena) i 13 časnih sestara.
Nadbiskup Dražen Kutleše, koji je u sumisništvu brojnih svećenika, u današnjoj propovijedi govorio je u zanimljivoj povijesti ove župe. Iscrpno izvješće možete pročitati na:
Stoljetnica župe Prisoje u Duvanjskom dekanatu

Misno slavlje Veliki mješoviti zbor Regina Coeli.
Nakon svete mise priređen je bogati ručak za sve nazočne ovome velikom i spomena vrijednom slavlju-100 godina od osnutka Župe Prisoje.

NEKA JE BLAGOSLOVLJENO I SRETNO PRVO STOLJEĆE POSTOJANJA ŽUPE PRISOJE SVIM PRISOJANIMA MA GDJE BILI I JOŠ MNOGO OBLJETNICA PROSLAVILI.
KRALJICE NA NEBO UZNESENA ČUVAJ SVOJE PRISOJE I MOLI ZA NAS!

www.tomislavnews.com/Foto: Gordana V. i S.