TG Kultura/Zabava

FOTO : Djeca su, a i roditelji, bili presretni na Večeri crtanog filma na Trgu u Tomislavgradu

copyright@tomislavnews.com

Bilo je to nešto novo, lijepo, a još kad je namijenjeno djeci, onda ovi pridjevi  dobivaju i ono “naj” iz superlativa, djeca bi rekla : “Bilo je super!”

Naime, netko (tko vjerojatno ima malu djecu!) se iz Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu dosjetio kako bi nešto od kulturnih priredbi trebalo ponuditi i duvanjskoj djeci i dobro je domislio – pa crtane na otvorenom, na lijepom novom Trgu gange i hajdučke družine.!

Bilo je prigovora u smislu kao da je djeci malo crtanih na tv,mobitelima, tabletima, ali gledati crtane na veliko ekranu, na otvorenom, s brojnom djecom, to se ne može usporediti s buljenjem u mobitele. Nije to to!

Dakle, sinoć je na Trgu gange i hajdučke družine pred brojnom djecom, a bilo je i podosta roditelja, prikazan crtić “Tko se boji vuka još”,  prvi od 5 crtanih filmova koje će, kako najavljuju iz KIC-a, prikazati ovog ljeta. Svakog petka crtić jedan tijekom mjeseca kolovoza na Trgu ili u slučaju kiše u kino-dvorani.

A sinoć je djecu poslužilo i vrijeme (osim pri samom kraju kada je počela kiša propadavat),bilo je ugodno toplo i djeca su uživala, za mnoge je bilo prvi put gledati crtani na velikom ekranu i na otvorenom, a u svome gradu. I nema sumnje da su uživala, što se vidi i po njihovim osmijesima, radoznalim pogledima…

www.tomislavnews.com/Foto: S. R.