tomislavnews.com

FOTO: Djelatnice Službe za radiologiju DZ Tomislavgrad sudjelovale na VII. Kongres Udruženja inženjera medicinske radiologije FBiH

Povodom obilježavanja 50. obljetnice rada, Udruženje inženjera medicinske radiologije Federacije Bosne i Hercegovine organiziralo je VII Kongres s međunarodnim sudjelovanjem na kojem su sudjelovale i četiri djelatnice naše Službe za radiologiju Doma zdravlja Tomislavgrad.

Kongres je održan u razdoblju od 18. do 20. listopada 2024. godine u Sarajevu, u Hotelu Hollywood te je okupio oko 400 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Cilj ovog Kongresa bio je razmjena iskustava zdravstvenih profesionalaca iz oblasti radiološke tehnologije iz Bosne i Hercegovine i ostalih regija i potreba za kontinuiranom edukacijom inženjera medicinske radiologije zbog učestalog i ubrzanog napretka u ovoj oblasti.

Kroz zanimljiv program vodile su nas teme kao što su: umjetna inteligencija u MRI, radioterapija i onkološke procedure, samopoštovanje i kvaliteta života onkoloških bolesnika, antropogeni gadolinij u okolišu, zaštita od zračenja u radiografiji itd.

Najavljeno je i obilježavanje Međunarodnog dana radiologije IDOR2024 s temom “Optimizacija protokola u radiologiji i ALARA princip – praktična primjena u Bosni i Hercegovini”.
Služba za radiološku dijagnostiku DZ Tomislavgrad

www.tomislavnews.com