KolumneSvijetTG Zanimljivosti

FOTO – DNEVNIK duvanjske (brišničke) hodočasnice (X.): Kad “ministrica kauča” krene na Put sv. Jakova: “Nema ljubavi bez križa, ni križa bez ljubavi”

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Moj Camino – X. dan
Svitu moj čeljadi lipa!

Piše: Franka Čolina
Jutro ladno, ladno strašno ladno, sve u kosti zalazi. Najljepše je jutro za hodočastiti i moliti, držat krunicu i onaj štap za hodanje po toj hladnoći, ruka pomodri od leda ali najveće zadovoljstvo za dušu a i tijelo se razbudi.
Svagdi na svitu automati za piće, cigare, slatkiše, ali na Caminu automat s flasterima, kremama i ostalim higijenskim i medicinskim pomagalima.


E kad smo kod medicine naravno da sam ponila Đivića (u TG je ljekarna Đivić i tako mi i od kad smo u Zadru zovemo sve ljekarne pa i onu kućnu ladicu s likarijom) , ali samo je uredno posložen ,Bože ko apoteka, ali ne koristim ništa fala Bogu, stvarno nema potrebe.
Ponila sam ja i Sanju (drogerija Sanja u TG-u) doduše Sanjine pomade više koristim, a to vam je vazelin i roll on . Taj vazelin trackam nemilo i ni jednog žulja do sad, fala Majci Božjoj i svecima s brzog biranja Jozi, Frani i Jakiši❤


Svako jutro oplačem, to mi je valjda u zavitu tako određeno (naravno od MILOSTI).Pa što bi ovo bilo iznimka.


Poruka stiže:
” Draga Franka, s veseljem čitam tvoje postove na Facebooku. Odlični su i uživam baš kao da s tobom hodam. Molim se da ti sve prođe u najboljem redu.
Moram ti reći jednu sretnu vijest. Nakon 7 godina braka, žena mi j trudna, hvala Bogu.
Negdje uz put, ako se sjetiš, pomoli se da ova trudnoća uspije i da se rodi živo i zdravo Božje dijete.
Želim ti Buen Camino!”
Danijel


Molitvica
Danas u mojim molitvama, srcu i koracima sva djeca svijeta s cerebralnom paralizom ali najviše te Gospodine molim za moju ljepoticu Višnja Marinčić Novi i ljepotana Ivana Katarina Ivan. Njih prevolim a znam da i ti moj Gospodine bdiješ nad njima i njihovim obiteljima. Ja te samo molim za snagu i ljubav koju im samo ti možeš dati i zahvaljujem ti na blagoslovima tih obitelji.
NEMA LJUBAVI BEZ KRIŽA NI KRIŽA BEZ LJUBAVI !!!❤❤

www.tomislavnews.com/Tekst i foto: Franka Čolina

NAPOMENA: Tekst nije lektoriran!