TG Kultura/Zabava

FOTO – DOBITNICE REKTOROVE NAGRADE: IVANA KRIŽIĆ I LUCIJA KRIŠTO, Duvanjke porijeklom!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Objavili smo da je jučer Duvanjka Lucija Skočibušić dobila Rektorovo nagradu, a danas smo doznali za još dvije dobitnice Rektorove nagrade, a porijeklom su iz duvanjskog kraja.

Rektorovom nagradom  nagrađuju se najbolji studentski radovi znanstvenog ili stručnog sadržaja, odnosno umjetnička ostvarenja, a  ustanovljuje se radi poticanja znanstvenoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada, te promicanja studentskoga stvaralaštva.
Predstavljamo kratko ove dvije studentice nagrađene Rektorovom nagradom Zagrebačkog sveučilišta.
{gallery}ivana-lucija-rektor{/gallery}
I Ivana Križić i Lucija Krišto studentice su  4. godine, odnosno 1. godine diplomskog studija Kemije na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u zagrebu. Rektorovu nagradu dobile su za zajednički rad pod nazivom:  „ Sinteza novih kinuklidinijevih spojeva kao mogućih površinski aktivnih tvari“.
Lucija Krišto porijeklom je iz duvanjskog sela Vrila-Prisoje, a Ivana Križić iz Roška Polja. Dakle, osim što su kolegice s fakulteta i dobre prijateljice, veže ih i zajedničko, duvanjsko porijeklo.

Što vam znači Rektorova nagrada?

Ivana: Znači mi puno, potvrda je to da nisam uzalud uložila veliki trud u stjecanje, a veliki je poticaj za daljnje učenje i napredovanje.

Lucija: I meni, također, Rektorova nagrada znači jako puno i potvrda je da se isplati učiti i zalagati, a veliki mi je poticaj i za daljnje učenje, jer znam da je velika prednost imati u životopisu Rektorovu nagradu. Nadam se, jednoga dana lakše doći do posla i napredovati.

I Ivana i Lucija imaju slične životne putove: roditelji su im rođeni u duvanjskom kraju, obje kažu da su im usadili ljubav prema mjesto porijekla, da su najviše priča o Tomislavgradu i iz njega čule od svojih baka, jer su ljeta, uglavnom, provodili kod njih. Obje i sada rado, kad god im se ukaže prilika, doputuju u Vrilo, odnosno Roško Polje i dobro se odmore od velegradske buke i strke.

Gdje će provesti ljetni odmor?

Ivana kaže da će i ovo ljeto najveći dio odmora provesti kod bake u Rošku Polju, dok Lucija još nema planove za odmor, ali je sigurna da će nekoliko dana provesti na obalama Buškog jezera.

Što poželjeti ovim skromnih i vrijednim djevojka, nego uz čestitke, da ostvare sve svoje snove, te da im u tom ostvarenju pomogne i boravak u duvanjskom kraju!

www.tomislavnews.com/ Ljuba Đikić