tomislavnews.com

FOTO: Dobri pas lutalica, o kojemu je nedavno pisao naš portal TN, lijepo je udomljen



Nedavno su ljubitelji životinja spasili mladoga belgijskog ovčara čija se slika nalazila na Portalu Tomislavnews.com. Pas je bio nehumano izbačen u Tomislavgradu.

Najviše se družio s djecom u školskom dvorištu. Velika većina djece su ga jako voljela. Naša dobra humana djeca su podijelila svoje sendviče s gladnim ostavljenim psom. Nažalost par okrutnih roditelja su putem komentara na društvenim mrežama uputili apel na to da se ovaj pas skloni s ulice ili će u najgorem slučaju biti ubijen.


Zabrinuti ljubitelji životinja su saznali za jadnoga psa i njegovu moguću okrutnu sudbinu i sklonili su ga s ulice. Vodili su ga na veterinarsku stanicu u Tomislavgrad na pregled. Pas je očišćen od parazita i uskoro će biti steriliziran i vakciniran. On je u veoma kratkom roku stekao povjerenje u dobroga mladoga udomitelja. Pas mu je veoma zahvalan i ponaša se mirno i poslušno. Ljubitelji životinja koji su sklonili mladog psa sa ulice potiču sve svoje sugrađane da se humano ponašaju prema lutalicama. Maltretirati i okrutno ih ubiti je krivično djelo i nije nikakvo trajno rješenje. Jedino pravo rješenje problema lutalica je u odgovornom vlasništvu. Psi trebaju biti čipirani i sterilizirani kako ne bi došlo do neželjenog legla i ostavljanja štenadi na ulici, javili su i fotografije poslali Duvanjski ljubitelji životinja.

www.roislavnews.com