TG Vijesti

FOTO/DON JOSIP RADOŠ predvodio svečano misno slavlje u Kongori: Bog svakoga ljubi besplatno

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas je ispred  Župne crkve Srca Isusova u duvanjskoj Župi Kongora služeno svečano misno slavlje koje je, uz koncelebraciju mjesnih i svećenika iz susjednih župa,  predvodio don Josip Radoš, župni vikar iz Gradine, rođen u Kongorskoj župi.

Svečanom procesijom oko župne crkve u Kongori, uz pjevanje litanija svih svetih koje je predvodio fra Gabrijel Mioč, započelo je današnje središnje misno slavlje.

Don Josip je u propovijedi govorio o srcu Isusovu koje je puno ljubavi za svakoga, navodeći prispodobu o zalutaloj ovci koju pastir odlazi tražiti, a ostavlja 99 drugih koje su na pravome putu.

-Možemo li shvatiti koliko nas Bog ljubi, svakoga od nas i to besplatno, kojemu je stalo do svakog čovjeka, koji one zalutale vraća na pravi put. U Božjoj ljubavi je naša sigurnost, u nama se spontano javlja uzvratna ljubav. Bog je toliko ljubio svijet da je žrtvovao svoga prvorođenca na križu. Pogleda uprta u probodeno srce Isusovo mi znamo da ono uvijek kuca  za nas, za ovaj svijet i ni život ni smrt ne mogu nas odvojiti od Božje ljubavi, od srca Isusova”, kazao je don Josip na današnjoj propovijedi i dodao:

-Čovjeka i ovaj svijet može spasiti samo Božja ljubav i njegovo milosrđe koje oprašta, jer Božja ljubav je strpljiva, on se nikada ne umori praštajući nam naše grijehe, a mi se nekada umorimo tražeći oprost. Isuse blaga srca, molimo te, ovdje i sada, učini naše srce po srcu svome . Otvorimo se Božjoj ljubavi koja nas vraća kući, u kojoj ćemo naći smisao, ljubav i radost- istaknuo je na kraju propovijedi don Josip Radoš, sin Kongorske župe.

Na kraju svečanog misnog slavlja kongorski župnik zahvalio je predvoditelju don Josipu, Župnom zboru koji je svojim pjevanjem uveličao ovo misno slavlje, svim vjernicima koji su dolazili na Mise devetnice i koji danas nazoče misnom slavlju, svima koji su na bilo koji način pripomogli ovom svečanom misnom slavlju na svetkovinu Srca Isusova u Kongori.

Nakon svete mise uslijedilo je pučko veselje, a oni koji su pozvabi na užinu kod rodbine i prijatelja, naravno, rado su se odazvali, unatoč vrućini i sparini!

www.tomislavnews.com