Naši u svijetuTG Sport

FOTO: Drago Bagarić Krojf s ekipom prošlog vikenda na Triglavu!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Triglav, 21.-22.09.2024. godine krenusmo rano prema Triglavskom domu na Kredarici na 2515 mnv. s ciljem da dođemo do doma u popodnevnim satima, malo odmorimo pa se odmah penjemo na vrh.

No, kako to obično biva magla nikako da se raziđe pa brzo odlučujemo penjati se drugi dan jer ionako noćimo u domu, do doma 13 km, 7,5 h hodanja 1450 uspona i 300 silaska. Susrećemo na domu kolege iz HPD Imotski i Brdari Posušje, koji nam također savjetuju jutarnji uspon pa ih i poslušasmo.
Nakon 12 sati spavanja🤣.jutro savršeno za uspon, e sad par riječi o Triglavu: graciozna, surova, divlja, a opet pitoma naj, naj planina, a i uspon u mome dosadašnjem planinarenju. Nije za svakoga, dosta je osigurano sajlama uz dozu opreza savršena. Tko se boji visine nije za njega, a s druge strane obvezno doći tko voli planinarenje uz detalje alpinizma. Drugi dan 16,5km, 9,5 sati hodanja, 750 uspona i 1350 silaska, dođosmo do polazne točke puni dojmova i naravno umorni. Triglav ostavljamo do nekog sigurno drugog puta.🇸🇮🔝

Više lijepih fotografija!
Drago Bagarić – KroyfPD ORLOVA STINA TOMISLAVGRAD

www.tomislavnews.com