tomislavnews.com

FOTO/VIDEO: Dramska sekcija Osnovne škole fra Mijo Čuić-Bukovica sudjelovala na 25. Festivalu dječjeg teatra BiH u Gračanici i pobijedili!

Na ovogodišnjem 25. Festivalu dječjeg teatra Bosne i Hercegovine ove su godine predstavnici Tomislavgrada članovi dramske skupine naše škole.

 

Naši mladi glumci na kazališnim daskama u Gračanici uprizorili su Duvanjsku Trnoružicu za koju je tekst napisala naša učiteljica Ivana Ćurić, glazbu  je odabrao nastavnik glazbene kulture Veselko Letica Vecko dok su, za ovu prigodu, zahtjevnu scenografiju izradile nastavnica likovne kulture Božena Radoš Jukić i nastavnica tehničke kulture Ivana Buntić. Tročlani žiri, kojega čine poznati bosanskohercegovački glumci, izrazio je oduševljenje izgovorom naših glumaca kazavši kako je rijetkost čuti tako autentičnu i bogatu ikavicu na kazališnim daskama naročito kod tako mladih glumaca te su se posebno raspitivali za našu glavnu glumicu Mateu Bagarić. Za našu djecu i njihove mentore s kojima se upustiše u ovu avanturu, bio je ovo uzbudljiv, dinamičan, zanimljiv ali i izrazito koristan događaj kojeg će se sigurno uvijek rado sjećati, a samu realizaciju omogućila nam je Općina Tomislavgrad kojoj se posebno zahvaljujemo.

Danas popodne proglašeni su pobjednici festivala:

ČESTITAMO, BRAVO DRAMSKOJ SEKCIJI OSNOVE ŠKOLE FRA MIJE ČUIĆA IZ BUKOVICE!
PROGLAŠENI POBJEDNICI!
Na ovogodišnjem 25. Festivalu dječjeg teatra Bosne i Hercegovine ove su godine predstavnici Tomislavgrada bili članovi dramske skupine Osnovne škole iz Bukovice i njihova predstava “Trnoružica” proglašene je najboljom, a Matea Bagarić najboljom glumicom!
POGLEDAJTE I POSLUŠAJTE, SRCE K’O VRAN PLANINA!

 

www.tomislavnews.com/Osnovna škola fra Mijo Čuić Bukovica