TG Kultura/Zabava

FOTO : Duvanjska profesorica i književnica Ivana Ćurić primljena u Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas je u Mostaru održana sjednica Skupštine Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne  na kojoj su primljene dvije nove članice i dva nova  člana u Društva.

Novoprimljene članice su Lidija Pavlović Grgić iz Sarajeva, i Ivana Ćurić iz Tomisavgrada, te  Dušan Musa iz Čapljine i Krešo Čepo iz Zagreba.

Dakle, nova članica DHK HB je profesorica, novinarka i spisateljica iz Tomislavgrada Ivana Ćurić, koliko nam je poznato za sada jedina Duvanjka u Društvu hrvatskih književnika Herceg-Bosne, a Duvnjaka ima nekoliko.

Skupštinom je predsjedavao pjesnik iz Tomislavgrada, profesor Mijo Tokić, a na Skupštini je bio i Ivan Baković, također prof. iz Tomislavgrada.

Ivana Ćurić  je autorica dvoju knjiga kratkih priča pod naslovom  “Iz dnevnika jedne mlade” i “Iz dnevnika jedne mlade 2-srića je u malim stvarima”.  Prof. Ćurić, inače iz duvanjskog sela Mrkodola, pročitala je  svoju priču “Gosti”, koja je razveselila i nasmijala nazočne.

Člansku iskaznicu novoprimljenim članicama i članu  uručio je predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, prof. Ivan Sivrić, nakon čega su uslijedila čestitanja novoprimljenim  članovima Društva.

Književnica Ivana Ćurić je zahvalila svim članovima Društva, a nakon sjednice Skupštine i svečanosti prijema novih članova Društva, priređen je i svečani ručak, kako je to običaj.

Na povratku iz Mostara, gdje su prof. Ćurić pratili suprug i dvije prijateljice,  za naš portal Tomislavnews.com, o svojim dojmovima, te što za nju znači članstvo u DHK HB Ćurićka je izjavila:

“Biti članica DHK HB ogromna je privilegija i čast stoga je i osjećaj izvandredan! Hvala svim članovima na susretljivosti, srdačnosti i lijepim riječima koje su mi uputili danas, ali i na podršci kojom već neko vrijeme prate moj rad”,

Čestitamo gospođi Ćurić i želimo još mnogo uspjeha u književnom stvaralaštvu,  lijepih priča, romana…!

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić