tomislavnews.com

FOTO: GRAWE osiguranje pruža podršku profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi i udruženjima u Hercegovini

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo, kao društveno odgovorna kompanija, kontinuirano pokazuje svoju posvećenost podršci lokalnim zajednicama, klijentima i zaposlenicima. Sa misijom pružanja pouzdanog osiguranja za sve kategorije društva, GRAWE osiguranje hrabro i nesebično doprinosi lokalnim zajednicama te aktivno podržava brojne humanitarne inicijative.

U četvrtak, 12.9., GRAWE osiguranje nastavilo je svoju dugogodišnju tradiciju pomoći kroz značajnu donaciju u Hercegovini. U Tomislavgradu je profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi uručena vrijedna vatrogasne oprema koja će značajno unaprijediti njihove kapacitete i efikasnost u intervencijama. Pored toga, udruženju djece sa posebnim potrebama “Los Rosales” donirana je računarska oprema u obliku 5 računara sa pratećom opremom, što će pomoći u unapređenju obrazovnih i rehabilitacijskih aktivnosti.

Također, GRAWE je donirao 1000 KM udruzi “Susret” iz Čitluka, kao dio svojih kontinuiranih napora da podrži i unaprijedi lokalne zajednice i njihove inicijative.
„Svjesni smo koliko je važno ne samo osigurati imovinu, već i aktivno podržati vatrogasna društva i udruženja koja igraju ključnu ulogu u unapređenju kvaliteta života u našim zajednicama. Naša podrška profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi u Tomislavgradu, kao i donacije udruženjima poput ‘Los Rosales’ i ‘Susret’, pomažu u jačanju njihovih kapaciteta i omogućavaju im da pruže još kvalitetnije usluge i pomoć. Ove donacije su naš način da doprinesemo poboljšanju života djece i socijalno ugroženih osoba“, izjavio je Predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, Fikret Hodžić.


U cilju unapređenja poslovnih partnerstava, istog dana u Mostaru organizovali dane otvorenih dana u prodajnom uredu ulici Alekse Šantića 8, te su ugostili svoje lokalne partnere na poslovnoj večeri. GRAWE osiguranje duboko vjeruje u značaj podrške lokalnim inicijativama te u potrebu za zajedničkim rastom i razvojem sa partnerima iz zajednice. Ova večera bila je prilika za jačanje poslovnih odnosa i daljnje unapređenje saradnje s ključnim lokalnim akterima.
GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je prvo osiguravajuće društvo sa stranim kapitalom u Bosni i Hercegovini i posluje u zemlji od 1998. godine. Temelji svoje tradicije na 195 godina dugom iskustvu matičnog društva Grazer Wechselseitige Versicherung AG iz Austrije. Kompanija nastavlja sa unapređenjem svog poslovanja, čime osigurava dugoročnu stabilnost i sigurnost za sve interesne grupe: klijente, dioničare, zaposlenike i institucije sistema. www.grawe.ba

www.tomislavnews.com/Promo tekst