TG Kultura/Zabava

FOTO : HKUD “Fra Jozo Križić” Roško Polje predstavilo svadbeno ruho na Reviji tradicijskog ruha u Mostaru

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Tradicijsko ruho Revija ‘Od mora do Save’ predstavila svadbeno ruho Revijom tradicijskog ruha “Od mora do Save” Društvo “Sveti Ante” započelo je proslavu 150. godišnjice svog postojanja.
Revijom tradicijskog ruha “Od mora do Save” Društvo “Sveti Ante” započelo je proslavu 150. godišnjice svog postojanja.   Druga revija tradicijskog ruha “Od mora do Save” održana je u subotu navečer u Mostaru u organizaciji Hrvatskog kulturno- umjetničkog društva “Sveti Ante” iz Cima.

Na reviji je dvadesetak kulturno-umjetničkih društava iz cijele Bosne i Hercegovine predstavilo ‘svadbeno ruho, tako da su posjetitelji imali priliku vidjeti i upoznati se s narodnim nošnjama koje su se nosile u svadbenim prilikama.  Uz ostale, nastupili su predstavnici kulturno-umjetničkih društava iz Orašja, Usore, Žepča, Bugojna, Novog Travnika, Uskoplja, Livna, Rame, Kupresa, Roška Polja/Tomislavgrada, Čapljine, Mostara i Kraljeve Sutjeske, javlja Fena.

“Želimo zahvaliti našoj Dragici Dilber, Cvjećarna Seline Tomislavgrad na posuđenoj muškoj i ženskoj nošnji koju su nosili naši Ante Višić i Ivana Krajina. Također hvala Stanki Krajina koja je napravila kićenu jabuku. Dostojanstveno su nas predstavili, naše Roško Polje, naš HKUD.

Bilo je to jedno lijepo iskustvo. Hvala našim prijateljima iz HKUD-a sv. Ante Cim Mostar i Marinku Juriću na pozivu i gostoprimstvu”, izjavila je za Portal Tomislavnews.com Iva Krajina, predsjednica HKUD “Fra Jozo Križić” Roško Polje.

FOTO GALERIJA OVDJE!

www.tomislavnews.com/ Roško kulturno ljeto