tomislavnews.com

FOTO/HRVOJE ORLOVIĆ: Ovo su projekti koje ćemo realizirati u Tomislavgradu

ŽALOSNO JE ŠTO PROTUKANDIDATI NEMAJU SVOJE IDEJE NEGO KRADU NAŠE!

Kandidat za načelnika Tomislavgrada Hrvatske nezavisne liste Hrvoje Orlović predstavio je projekte koje želi realizirati ukoliko dobije povjerenje stanovnika općine Tomislavgrad.
Objašnjava kako su planovi nastajali već duže vrijeme kroz rad sa stručnjacima iz građevinske i arhitektonske struke, te kroz analize proračuna i izvedivosti investicija.
Na fotografijama ispod su idejna rješenja za poduzetnički inkubator, košarkaško igralište, veterinarsku stanicu, binu za javne nastupe i pijacu.

O samim projektima te načinu financiranja gradnje govorit će predstavljajući izborni program na terenu, ali i kroz društvene mreže (uskoro Facebook live s kandidatom za načelnika Hrvojem Orlovićem i nositeljem liste dr. Josipom Perićem).
Poduzetnički inkubator financirao bi se sredstvima Europske unije, kao i pijaca dok bi Općina financirala izgradnju zgrade veterinarske stanice.
Napomene radi, ovo idejno rješenje je podložno svim promjenama i u konačnici će se raspisati javni natječaj sukladno svim zakonskim propisima i time omogućiti svim zainteresiranim tvrtkama i pojedincima izrada idejnog rješenja.

“Osim toga, predstavljamo i plan za jednu u nizu lokacija za naselje mladih obitelji, koje ćemo predložiti Općinskom vijeću – po simboličnoj cijeni koju ćemo također uložiti u infrastrukturu naselja. Riječ je o 13 parcela u Tomislavgradu! Konkretan potez za 13 mladih obitelji,” objašnjava Orlović.

“Naposljetku, želim istaknuti da već duži niz godina razmišljam o ideji izgradnje vodenog parka zatvorenog i otvorenog tipa na prostoru općine Tomislavgrad. Nakon konzultacija sa stručnjacima iz građevinske i arhitektonske struke te analize proračuna i izvedivosti investicije došli smo do idejnog rješenja koje je postalo dijelom našeg izbornog programa”, ističe Hrvoje Orlović, te dodaje da bi se vodeni park nalazio u samom središtu grada te postao dijelom sportsko-rekreacijskog centra kojim bi gospodarilo javno poduzeće Gradska sportska dvorana.

Sam park prostirao bi se na preko 11 tisuća m2, služio bi kako za rekreaciju, tako i za sezonsko zapošljavanje.

“Također napominjemo da je ovo idejno rješenje podložno svim promjenama i u konačnici će se raspisati javni natječaj sukladno svim zakonskim propisima i time omogućiti svim zainteresiranim tvrtkama i pojedincima izrada idejnog rješenja. Lokacija parka iza osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu”, dodaje Orlović.
Iz Hrvatske nezavisne liste također kažu kako je jedan od projekata koji bi financirala Europska unija izgradnja šujičkog vodovoda koji bi bio spojen na podzemne vode tako da bi se rijeci Šujici vratile njezine oduzete površinske vode, kako bi cijelu godinu tekla te bi se na taj način zaštitili njezin biljni i životinjski svijet.
Osim toga kandidat za načelnika Hrvoje Orlović ističe da smatra žalosnim što njegovi protukandidati nemaju svoje ideje nego kradu njegove i ideje Hrvatske nezavisne liste.

“Sredinom kolovoza sam se kandidirao za načelnika općine Tomislavgrad, a odmah po kandidaturi na stranačkim tijelima sam predložio usvajanje etičkog kodeksa koji će definirati ponašanje prema drugima sudionicima u izbornom procesu, kodeks je usvojen te smo ga se cijelo vrijeme pridržavali. Nakon usvajanja etičkog kodeksa predložio sam izborni plan i program za mandatno razdoblje 2020.- 2024., koji je također usvojen i s njegovim prezentiranjem javnosti krenulo se u rujnu 2020. godine”, objašnjava Orlović te dodaje:
“Do izbornog plana nismo došli preko noći niti je prepisana ijedna riječ od nekog drugog političkog subjekata – čime se ne mogu pohvaliti moji protukandidati.
Do izbornog plana se došlo napornim radom od 3 godine analizirajući kako proračun tako i sve ostale parametre i došlo se do ovoga što sam ponudio građanima. Svjesni ste vi da to nije šuplja priča već itekako ostvariv izborni program. Citirat ću jednog velikana koji je rekao: Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje”, ističe Orlović.
Također kaže kako mu ne bi mi bilo teško ove izbore izgubiti kad bi znao da će se provesti izborni plan koji politički protivnici uporno prepisuju sa stranica Hrvatske nezavisne liste.

“Gospodo, cijelo vrijeme javnosti plasirate informacije kako imate veće životno, poslovno, stranačko i ino iskustvo, a ne možete uložiti napor kako biste ponudili građanima izborni program nego koristite copy paste te promijenite redoslijed riječi u rečenici ili lokaciju pojedinih projekata. Pozivam sve građane da pogledaju kronologiju objava Hrvatske nezavisne liste i mene kao kandidata za načelnika i isto to pronađu na stranicama drugih političkih subjekata i mojih protukandidata par dana nakon naših objava”, zaključuje Orlović.

Navodi kako su ponudili rješenja:

– Za mlade: subvencija prve nekretnine (amandman na proračun 2020. godine, objava na FB stranici HNL Tomislavgrad 28. 9. 2020.)
– oslobađanje plaćanja građevinske i lokacijske dozvole prilikom izgradnje obiteljskog doma (amandman na proračun 2020. godine, objava na FB stranici HNL Tomislavgrad 28. 9. 2020.)
– općinsko zemljište po simboličnoj cijeni (izborni program objava HNL 24.10.2020.)
– povećanje porodiljne naknade (amandman na proračun 2018. godine, objava 9.10.2020.)
– poduzetnički inkubator, po uzoru na druge gradove, izvor financiranja EU fondovi te igralište, pijaca i veterinarska stanica (objave Hrvatska nezavisna lista 28.10.2020.)
– Vodeni park u središtu grada (objava 9.10.2020.)
– Obrazovanje: povećanje subvencije autobusnih karti, rješavanje problema teških torbi, pametne ploče, socijalizacija djece iz manjih škola (objava 8.10.2020.)
– Umirovljenici: subvencioniranje ogrjeva (objava 1.10.2020.)
– Zdravstvo: subvencioniranje specijalizacija i stipendiranje mladih zdravstvenih djelatnika (objava 26.10.2020.)
To su samo neki od naših prijedloga i rješenja koje smo osmislili i prvi objavili. Sramotno je prepisivanje i nedostatak inovativnosti kod naših političkih protivnika.
Usprkos tome, nastavljamo i dalje snažno djelovati i komunicirati naše prijedloge, vjerujući kako će stanovnici općine Tomislavgrad 15.11.2020. izabrati ono što nudimo, odnosno kako će izabrati bolji Tomislavgrad!

www.tomislavnews.com/ PROMO TEKST HNL