TG Vijesti

FOTO/IRENA LETICA ĆURČIĆ: U mjesecu borbe protiv raka dojke i roze vrpce – osvijestite svoju snagu!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a Nacionalni dan borbe protiv raka dojke se u Hrvatskoj svake godine obilježava 7. listopada.

“Znate ono kada se duša skupi i ne može više ništa stati. Ma znate i osjećaj kada strah začepi i tu rupicu za spas i obuzme vas očaj. A vi ste tu, dišete, a ne živite, čak se i ne pretvarate.
Takav je osjećaj kada vam priopće da imate rak.
I onda, potpuno slijepi tapkate, tražite i nađete spas u sebi, a ponekad naiđe i netko tko tako dobro grli i toplo priča da odčepi rupicu i ponovno napuše dušu.
Onda se borite, plivate, pa potonete, borite se za dah, nerijetko pomislite da nećete izdržati, a isplivate ni sami ne znate kako.
Onda osvijestite tu svoju snagu, inat, što god to bilo i gurate dalje.

Bez obzira koliko godina imali, imali “bolji” rak, “lošije” prognoze, težu kemoterapiju, veću ili manju operaciju svjesni smo dijagnoze, a svjesni smo i da možemo promijeniti percepciju ljudi prema nama.
Sažaljenje i šuplje priče je najmanje što nam treba”, piše iz vlastitog iskustva Irena Letica Ćurčić, gospođa koja živi u Zagrebu, a po ocu je duvanjskih  korijena, udata za Duvnjaka, a žena vesla, optimistična, stalno u pokretu, u akciji, među ženama s istim iskustvom, ali vrlo često i s unučadi, živi i udiše svu ljepotu života! Sretno draga Irena i u buduće, dobro ti zdravlje  želimo, veselje, radost, ljubav i optimizam kojim odišeš i širiš ga oko sebe i na sve oko sebe!

www.tomislavnews.com/ Foto: privatne fotografije I. Letice Ćurčić