HrvatskaTG Sport

FOTO: IVAN ČOVIĆ, nogometaš (vratar) Slaven Belupa, četvrti je igrač ovoga kluba kojega je rodila majka Duvanjka!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Nedavno smo pisali o Gabrelu Eškinji koji je potpisao Ugovor sa NK “Slaven Belupo”, a kojega je rodila majka Duvnjaka, iz sela Lipe. Napisali smo da je on treći igrač “Slavena Belupo” duvanjske krvi , uz Ivana Krstanovića – Popu i Antu Crnca, te da ovaj nogometni klub iz Koprivnice “vozi na duvanjski pogon”.
Odmah nam je stigla primjedba da smo još jednoga igrača, po majci Duvnjaka, zaboravili u “duvanjskom pogonu” i da je to Ivan Čović, vratar NK” Slaven Belupo”.


Naravno odmah smo krenuli doznati čiji je sin Ivan Čović, jer u duvanjskom kraju, uglavnom, svi sve znaju i svi se znaju. A nama je pri ruci u Eminovu Selu prijatelj i suradnik Tomislavnews.com prof. Ivan Delać.
“Na pravom ste izvoru. Ivan Čović je sin moje stričevke Anđe Delać, udate za Antu Čovića iz Ljutog Doca, sela Širokog Brijega, a koji su odselili u Zagreb, gdje se Ivan rodio. Zato ja pratim “Slavena” zbog Ivana, zbog Pope, zbog Crnca, Gabriela…moguće da ima još naših u ovom klubu iz Koprivnice”, spremno nas dočeka odgovorim prof. Delać i ne da se zaustaviti.
“To je jedna divna obitelj, ja nemam riječi kojom bih opisao njihovu dobrotu, svoju stričevku Anđu i njezinog supruga Antu, a Ivan je igračina, golman, prošle godine je bio proglašen golmanom sezone, što mene, naravno raduje. Obitelj Čović mnogo mi je pomogla, dragi su gosti u mom domu, u mojoj obitelji na Eminovu Selu. Ranije su češće dolazili, ali zbog korone u posljednje vrijeme nisu, ali se redovito čujemo. Dobro je da pišete o Ivanu, on to zaslužuje svojom dobrom igrom i skromnošću”, govori prof. Delać.

Nogometaši Slaven Belupa večeras će u 26. HT kolu Prve lige gostovati na Rujevici kod Rijeke. Bit će to treći međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U prethodna dva, jednom na Rujevici, a jednom na Kušek – Apašu, slavila je Rijeka s 1:2 i 2:1.
Nadamo se kako će Duvnjaci navijati za “Slaven Belupo”, jer su čak četiri igrača duvanjske krvi: Popo iz Sarajlija, Crnac porijeklom iz Omolja, Eškinjina majka je iz Lipe, a Čovićeva iz Eminova Sela.

Sretno im bilo!
Dodajmo ovome da je donedavno uspješni trener Slaven Belupa bio Tomislav Stipić iz Tomislavgrada, te da su i dvojica Prisojana Stipe i Petar Bošnjak, igrali i završili nogometne karijere u Slaven Belupu, pa je očito da ima neka “tajna veza” između Koprivnice i Tomislavgrada!

www.tomislavnews.com/Foto: Slaven Belupo