tomislavnews.com

FOTO IZVJEŠĆE s 3. sjednice Općinskog vijeća Tomislavgrad: Usvojen Prijedlog općinskog proračuna u iznosu od malo manjem od 12 milijuna KM; donesena Odluka o privremenom smještaju obitelji iz Tomislavgrada

Danas (26. ožujka 2021.) je u Tomislavgradu održana 3. sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad, na kojoj su nazočila 23 od 25 općinskih vijećnika.
Nakon više rasprava i nekoliko amandmana na Prijedlog proračuna, a čiji je iznos jednak onomu iz Nacrta proračuna, dakle 11,918.650,00 KM, Proračun Općine Tomislavgrad za 2021. godinu je usvojen,   Proračun Općine Tomislavgrad za 2021 god. a ni jedan amandman oporbenih vijećnika, a bilo ih je više, nije usvojen.

Usvojena je i Prijedlog odluke o subvencioniranju proljetne i jesenje sjetve poljoprivrednim gospodarstvima na području općine Tomislavgrad za 2021. godinu, te nekoliko Prijedloga Odluka o načinu i uvjetima prodaje neizgrađenog ostalog građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja-licitacije i Prijedlog Odluke o načinu i uvjetima zakupa gradskog građevinskog zemljišta.
Pri usvajanju predloženog dnevnog reda načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić predložio je dopunu dnevnog reda s dvije točke: Prijedlog Odluke o ustupanju prostora u Mjesnom domu u Rošku Polju potrebitoj osobi i Prijedlog odluke o ustupanju objekta, kuće, u kojemu je nekada bio Centar za socijalnu skrb Tomislavgrad na privremeno korištenje obitelji Šišić, koji su bili smješteni u kući koja je nedavno, 7. veljače, 2021. godine, dobrano oštećena u požaru i nije uvjetna za stanovanje.
Obje ove odluke su jednoglasno usvojene.

Montažni objekt u kojemu će biti smještena obitelj Šišić nalazi se poviš starog hotela u Tomislavgradu, oko objekta  se već uređuje okoliš, a treba priključiti i električnu energiju i vodu.

Na sjednici OV usvojen je i Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole Ivana Mažuranića Tomislavgrad.

Na dnevnom redu bilo je i Izvješće o radu Javne ustanove Kulturno-informativni centar Tomislavgrad za 2020. godinu, a svi vijećnici koji su se javili za raspravu o radu KIC-a pohvalili su djelatnost ove ustanove i jednoglasno usvojili izvješće koje je podnijela i obrazložila ravnateljica KIC-a Tomislavgrad Danijela Papić.

Iz rada KIC, premijera mjuzikla “Aladdin”

Na današnjoj sjednici vijećnici su raspravljali o  Prijedlogu Rješenja o Izvješću o radu Općinskog javnog pravobraniteljstva Tomislavgrad za 2020. godinu, koje je, nakon rasprave, usvojeno.

www.tomislavnews.com