vjera

FOTO/ Jučer u Župi Vinica: Prva sveta pričest i Blagoslov polja – misa na Ivandinu groblju

Jučer, blagdan Duhova, 19. svibnja 2024., župljani Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Vinici okupili su se u molitvi i zajedništvu kako bi proslavili Prvu svetu pričest. U srcima svih prisutnih zaiskrila je radost dok je Paula Mamić prvi put primila euharistijskog Krista, obogaćujući svoje tijelo i dušu.
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Ova sveta ceremonija, obavijena dubokim duhovnim značenjem, istovremeno je podsjetnik na vitalnost vjere i tradicije u ovom kraju koji se suočava s izazovima iseljavanja i gubitkom mladih generacija, dok istodobno doživljava pokušaje prisvajanja i ograničavanja drugih perspektiva života.
Iako se sve veći broj stanovnika smanjuje tijekom posljednjih desetljeća, radosti nas činjenica da se sve više odseljenika zavraća u Vinicu i okolna sela, obnavljajući svoje domove i ponovno se uključujući u život zajednice. Nedjeljom crkva postaje živo središte okupljanja, pružajući nadu da će se trend iseljavanja zaustaviti.
U ovom srcu vjere i zajedništva, mjesni župnik don Jakov Renić predvodi ne samo duhovne obrede već i službu sjećanja na preminule. Na Ivandinu groblju, simbolu povijesti i identiteta ovog kraja, služena je Misa s molitvama za sve koji su ovdje pokopani, podsjećajući nas na duboke korijene i povezanost s prošlošću.
U srcima svih koji se okupljaju u molitvi, težnja za očuvanjem baštine i zajedničke budućnosti neka bude snažna poput plamena svijeće koja nikada neće izblijedjeti. Neka ova zajednica bude primjer kako se uz vjeru, nadu i međusobnu podršku mogu prevladati sve prepreke, šireći svjetlost i optimizam i nadilazeći izazove koje donosi moderno doba, objava je Zavičajno Društvo Zavelim
www.tomislavnews.com