TG Gospodarstvo

FOTO KRITIKA: DOVEO prijatelje iz inozemstva pokazati im ljepotu Buškog jezera i plaže Marinovac, pa se zastidio!

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

“U predvečerje lijepog dana današnjeg, vedrog i sunčanog, s prijateljima pristiglim iz inozemstva prošetao sam do, kako često kažemo “najljepše pješčane plaže na svitu”, želeći im da vide najljepši zalazak sunca i…

I što nas je dočekalo? Nije prvi put, mislim da je vaš portal često objavljivao slične foto kritike, apelirao na savjest onih koji ovo rade, ali i na savjest odgovornih za ovu sramotu na našem biseru, na Buškom jezeru, na plaži Marinovac, ali molim vas objavite i ovo. Ono što smo danas moji prijatelji stranci i ja vidjeli teško je opisati bez psovke upućene onima koji ovo rade i onima koji ih ne kažnjavaju?

Plaža pješčana, prekrasna, sunce obasjava površinu jezera i pogleda je uistinu lijep, doživljaj također!

Ali kad spustite pogled na zemlju na okolicu plaže, kad osjetite užasan smrad, sve se to pobriše, a upamtite vreće smeća, boce, limenke…smrdljive hrpe koje je današnje sunce “užeglo”, neugodam miris koji osjećate i kada se odmaknete daleko.

Bilo me je stid prijatelja, nisam im mogao objasniti od kuda ovoliko smeće, smrad, a i sunce se, tako mi se učinilo, skrilo iza oblaka i požurilo što prije zaći!

Molim vas još jednom apelirajte na ljude bez odgoja, bez kulture, koji nagrđuju našu lijepu plažu i naše jezero da ovo ne čine, a ja ne znam što im drugo poručiti nego da im u kući, u dnevnom boravku ovako smrdi! A p(r)ozovite i vlast, mjesnu zajednicu, komunalce, odgovorne, one koji bi trebali čuvati i paziti naše jezero, da se probude, na nešto učine, da ovo spriječe, da se ne sramote, da se ne sramotimo”!

Piše nam ovo i šalje fotografije snimljene malo prije uz Buško jezero, na plaži Marinovac, Kristian Ćavar

Mi možemo samo pisati, apelirati, prozivati i pozivati, a evo to činimo još jednom, po tko zna koji put!

www.tomislavnews.com/ Foto: Kristian Ćavar