TG Vijesti

FOTO KRITIKA: KAD svako jutro u središtu Tomislavgrada osvanu crne vreće smeća nešto se mora poduzeti?!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Više od mjesec i pol djelatnici J. P. “Komunalno” su uklonili iz središta Tomislavgrada dva kontejnera za smeće koji su to stajali godinama. Kontejneri kakvi su postavljeni na više lokacija u gradu, ali, eto, ovdje su uklonjeni?

Uvijek snimamo prekrasne čiste i blistave ulice Tomislavgrada, što one doista i jesu i teško je naći grad tako čist i s mnogo cvijeća, uređenih okućnica…I ne samo grad nego i većina duvanjskih sela u kojima besprijekorno funkcionira redoviti odvoz smeća.

Zašto je onda središte grada zatrpano vrećama smeća, zašto se ne postave kontejneri kao u drugim dijelovima grada?

Stanari u središtu grada, okolnih ulica, ( za neupućene napominjemo da je to središte, kako mu s pravom često tepamo kraljevskog  grada, tamo gdje je i Spomen park sa spomenikom poginulim braniteljima) su usmeno prosvjedovali, htjeli su potpisivati peticu, a direktor Komunalnog rekao je kako će biti pronađena druga lokaciju u središtu grada za veliki kontejner i da će svi morati kupiti kante, pa se odustalo od peticije.

Većina stanara i poslovnih prostora u središtu grada  ima kante, ali su ponekada male za smeće koje se odvozi jednom tjedno. I što onda? Smeće se stavi u vreće za smeće i poreda uz nogostup glavne ulice u središtu grada, što je, priznat ćete, jako ružna slika! I ne samo slika, nego s toplijem danima širi se neugodan miris svuda okolo, jer mačke i psi tijekom noći pozabave se sadržajem tih vreća. Stanari su strpljivo čekali da se postave kontejneri, a nismo objavljivali jutarnje slike iz središta grada, ali oduljilo se to?

Još kada su te vreće poredane subotom i nedjeljom kada se ne odveze, jutro u središtu Tomislavgrada izgleda ovako, a dan još ružnije! A ovih svibanjskih dana mise su po grobljima, blagoslov polja, pa mnogi iseljeni  stižu u zavičaj, a uskoro će i lipanj s mnogo dana blagdana, očekuje se veći dolazak i onih iz inozemstva, ali i prolaznika, mnogi namjerno zastaju ispred spomenika zapaliti svijeću…Naravno, najviše smeta žiteljima Tomislavgrada, ali nije nikome lijepo vidjeti poredane crne vreće u središtu Tomislavgrada!

Krajnji je sat da se ovo riješi, jer ova slika u središtu grada nije lijepa, ne trebaju tu nikakvi projekti i papirologija, a s malkice dobre volje lako je riješiti ovaj problem, a je problem!

www.tomislavnews.com