tomislavnews.com

FOTO KRITIKA: NA KARAULI, između poligona za vozače, pravoslavnog groblja i prema Blažuju, brda su smeća!

copyright@tomislavnews.com

Narod mi rekao: “Okolo gladac, unutra jadac”, a kod nas u Tomislavgradu je obrnuto: Unutra, u samom gradu gladac, a okolo jadac”, dakle, grad je čist, lijepih i uređenih ulica, što je za svaku pohvalu i često to naglašavamo, ali…

Danas smo se opet zasramili pred gostima iz tuđine i nije to prvi put, sramili smo se i zbog smeća oko Buškog jezera, oko smeća u Kologaju, a ovo večeras i nas, spremne na sve, zateklo je nespremne i nismo imali opravdanje za ono što smo vidjeli okolo poligona za obuku vozača i polaganje vozačkog ispita. Pitamo se kako instruktorima i budućim vozačima ne smeta poligon okružen brdom smeća, otpada svake vrste, smrada, zaudara svuda okolo jer još je toplo pa se neugodan miris širi. Još kad smo doznali na se na ovom prostoru, dakle poligonu i okolici, zakazuju ljubavni sastanci, pomislili smo kako današnja mladež u sebi nema ništa romantično?! Ljubiti se na smrdljivom mjestu, okružen smećem, otpadom, odbačenim građevinskom otpadom, suhim granama. I takvo smeće, otpad “prostire” od poligona prema pravoslavnom groblju, pa dalje prema blažujskom groblju! I da nikomu to ne smeta, misleći prije svega na općinsku službu ekologije, zaštite životne sredine ili tako nekako se zove, ako takva postoji?! A možda bi štogod trebala uraditi i komunalna inspekcija, ne znamo tko, ali je očito da netko ne radi svoj posao, nadajući će kako će smeće i smrad prekriti snijeg. A snijega, kao u inat ovom smradu nema!

Mi smo željeli da nam ovaj lijepi, sunčani dan, vedar i topao, kako ga je samo Bog mogao dati, prođe baš u nedjeljnom, blagdanskom ozračju, pa samo s našim gostima prošetali po lijepom kraljevskom gradu, novih, širokih i čistih ulica, ponosno im govoreći kako nema nadaleko čistijeg grada!

A onda, nešto  nas potenta, k’o s pram glavom, pa krenušmo prema Karauli, a već se suton spuštao nad Tomislavgradom. Pomolili smo se na grobovima naših dragih na groblju “Karaula”, a onda krenuli malo sjevernije. I tu smo ostali bez riječi, što nam se često ne događa!

POGLEDAJTE NAŠE SRAMOTE!

www.tomislavnews.com