foto kritikaTG Gospodarstvo

FOTO KRITIKA: Nema u općini Tomislavgrad ulice da je više iskrpljena od ove u središtu Tomislavgrada!

Prošli lokalni izbori, još se čekaju službeni rezultati, ali poznati su pobjednici koje je prošla prva radost, a gubitnike mala tuga, jer se, na kraju, svi nekako osjećaju pobjednicima i misle, samo neka je prošlo i to, drugi put ćemo drukčije, pametnije…

Pa evo i mi, nakon tri četiri čestitke od jutros, malo ćemo sada drukčije, objavljujemo foto kritiku koju je trebalo objaviti ljetos, prije izbora, možda bi bilo nekoga učinka, ovako – čekati je tople ljetne dane pogodne za asfaltiranje ili čekati još neke izbore?
Pa ipak, odlučili smo kandidirati Ulicu Silvija Strahimira Kranjčevića u središtu Tomislavgrada kao prioritet za prve radove na obnavljanju ulica, na asfaltiranju, kojega, vjerojatno, zbog vremenskih uvjeta, neće biti prije toplih ljetnih (Bože daj proljetnih!) dana.


Vjerojatno nema ulice, a ni seoskih putova s više zakrpa od ove u gradu i to ne negdje u prikrajku, nego svima vidljive, svakodnevno njome voze ili prolaze, pa i oni koji su ovu ulicu davno trebali obnoviti, odnosno staviti novi asfalt. Zašto nisu, ne znamo?!
Da apsurd bude veći, a sramota manja, s obje strane ulice se prekrasne obiteljske kuće, s uređenim dvorištima i okućnicama i ovo je, vjerojatno, ulica s najviše cvijeća, pa je ružan dojam o krpljačini po ovoj ulici pjesnika Kranjčevića donekle ublažen.

Dok ovo pišemo sjetili smo se jedne davne priče, prispodobe iz duvanjskog kraja, a stariji će se sjediti o kojem gazdi je riječ.
Priča kaže kako se, dakle, u davna neka vremena čovjek s Duvanjskog polja naglo obogatio (neznano kako, a danas bi se odmah reklo lopov!), imao je vola Garonju i odluči kupiti još tri, dakle da ima dva para volova. Kupio i hvalio se kako ih sada ima četiri, ali kad bi ih brojio uvijek su bila tri, a brojio je ovako: Garonju znam (njega ne broji!), jedan, dva , tri…a gdje mi je četvrti, nema mi jednog?! I od te brige gdje mu je četvrti vol nije mogao spavati…pa, velimo, možda i onima koji su davno trebali urediti ovu ulicu u gradu isto se događa, jer im je pred očima, pa…nju stalno gledamo, za nju znamo, druge brojimo i uređujemo!
Dakle, Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića u kraljevskom gradu gdje su ulice nove, široke, čiste, lijepo uređene, neka bude mjesto gdje će “pasti” prvi asfalt kada dođu topli dani! Jer ni kraljevski grad i dragi pjesnik zaslužili su ljepšu ulicu!!!
ODGOVORNIMA NA ZNANJE I RAVNANJE!

www.tomislavnews.com