TG Gospodarstvo

FOTO – KRITIKA S BOBARE: Na Zapadu ništa novo, na Istoku stare priče!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Javio nam se naš čitatelj s naselja Bobara kritikom o “balkanskom” odnosu općinskih vlasti prema tom naselju.
Naselje za 21. stoljeće i nakon 20 godina od formiranja izgleda kao ruglo na kraju grada. Fotografija iz zraka djeluje urbano, ali prođete li naseljem, posebno istočnim dijelom, vidjet ćete Balkan u malom. Makadamske izrupane i u korov zarasle ulice, uz njih kanali puni “viška” iz septičkih jama. Zapad je nešto bolji, jer je pola naselja asfaltirano prije godinu i pol. Tada je “višak”, 5-6 kamiona materijala iskipano na zeleni sjeverni pojas, a iz te hrpe izrastao je dvometarski korov. Ne vjerujem da je tako projektirano, već je izvođač radova, uz pomoć nadzora, “zaboravio” poravnati pojas i bankine.

Prije 7-8 godina “oprano” je 27 tisuća KM (!?) za pošumljavanje vjetrobrana, od čega se na Istoku nije primila niti jedna sadnica! Na Zapadu su mještani popravili sadnju, zalijevali, kosili, požare gasili i uredili mali park, koji je akcijom asfaltiranja jednim dijelom devastiran. Ne samo što estetski izgleda “balkanski”, nego postoji opasnost da u požaru izgori i podgojeni drvored. Očekivali smo da će nas se sjetiti pred izbore, ali evo još ih nema …
Predlažemo budućem načelniku da kod sljedećih projekata angažira nadzor, recimo iz Njemačke, jer će nam biti i jeftiniji i učinkovitiji.

www.tomislavnews.com/Teskt i foto: Čitatelj s Bobare