tomislavnews.com

FOTO KRITIKA: Svakog vikenda u kraljevskom gradu sve više smeća, prepuni kontejneri, zašto?

Nije lijepo u rano jutro, još u rano proljeće, subotom, vikendom, objaviti foto kritiku o smeću u dragom nam kraljevskog gradu, ali sve smo čekali da prođe zima, pa kiša, pa bura, opravdavali sve prljaviji grad, čekali da se s lijepim danima i odgovorni probude, ali…Prošle subote prošetali smo gradom, počevši od platoa gdje je nekada bila robna kuća, pa ispred hotela, do kolodvora, pa se vratili preko  Latica i svugdje vidjeli pretrpane kontejnere za smeće i smeća oko njih.

Nismo htjeli objaviti očekujući da do sljedećeg vikenda, odnosno dana, netko od odgovornih to primijeti pa se pokrene, ali ništa od toga? I danas je pretrpan mali kontejner uz glavnu ulicu u središtu grada, dalje nismo išli, dovoljna je i ova fotografija.

I na nogostupu uz plato gdje je nekada bila robna kuća bila su donedavno tri kontejnera: dva velika i jedan mali. Prošle subote dva velika su nestala, a ostao samo ovaj mali?

Danas je i taj jedan mali premješten bliže glavnoj ulici, na vidnije mjesto, i to na zelenu površinu, ako se tako može nazvati ovaj mali otočić u asfaltu. I baš je netko našao tu postaviti kontejner, koji jutros ovako izgleda! Kako li će tek sutra izgledati, jer se kontejneri preko vikenda ne prazne?!

Na znamo na čiji račun, obraz, ide ova kritika, ali donedavno smo imali čist grad, ulice su blistale, a što je ovo sada, što se događa da nam je kraljevski grad sve prljaviji?

www.tomislavnews.com