tomislavnews.com

FOTO/KVALIFIKACIJA ZA UEFA Euro /Hrvatska : Mađarska 3 – 0, DALIĆ: Nikad se nije odigrala ljepša utakmica u ljepšem ambijentu!

Dalić iskazao sreću što je ostvario cilj da Hrvatska bude domaćin na Poljudu: Nikad se nije odigrala ljepša utakmica u ljepšem ambijentu.
Znamo da sve znate, gledali ste, radovali se, čestitamo Hrvatskoj, igračima, izborniku, navijačima…svima za ovu veličanstvenu pobjedu i ozračje  na Poljudu zaslužnima, a donosimo fotografije na kojima se vidi kako je bilo mnogo i Duvnjaka navijača! TN

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske, rekao je:

– Nikad se nije odigrala ljepša utakmica u ljepšem ambijentu. Ipak se može! I bez bučnih povika, bez tehničkih pomagala, Split, Dalmacija, Hrvatska, hvala vam na sjajnom ambijentu. Nogomet čini čuda. Igrači su bili veličanstveni. Možda su u drugom poluvremenu malo stali, ali ne bih im to zamjerio.

Perišić je pucao penal lijevom nogom, je li zbog toga promašio?

– Da, Ivan je pucao lijevom, htio je sigurno dati gol u Splitu, Luka mu je prepustio loptu, iako Luka to puca. Htio je, nije uspio, zaštoje pucao lijevom, ne znam, nisam ga pitao, makar su njemu lijeva i desna ista stvar.

Kad ste riješili dileme u sastavu?

– Znao sam to, reprezentacija je kao obitelj, nije kao klub, trebam je posebno čuvati. Odlučio sam se za iskustvo, Rakitić se vratio i Rebić isto, možda je bio i najbolji pojedinac. Ima vremena za Vlašića i Brekala, bit će. Reprezentacija je malo specifična. Moramo uhvatit 15-16 bodova, treba nam pobjeda da budemo sigurni i na to idemo već u Cardiffu.I malo ću promijenit, osvježit momčad, prebrzo dolaze te utakmice, veliki su napori – rekao je Dalić, te iskazao sreću što je ostvario cilj da Hrvatska bude domaćin u Splitu i založit će se da i ubuduće igra u Splitu.

Našalio se, “a tko zna koliko ću ja bit izbornik”, ali potom i dodao kako “nikome ne služi na čast što je Hrvatska tako rijetko igrala u Splitu” i da se to “neće opet događati”, dapače “brzo će Hrvatska opet u Split”, založio se, obećao.

O Petkoviću je dodao:

– Samo da ostane čvrsto na zemlji i da ga ne ponese, neka radi s trenerom Bjelicom u Dinamu i pred njim je velika budućnost.

Na kraju je Dalić dodao da se i on i igrači pridružuju željama da se pronađe pomorski kapetan Dino Miškić na Atlantiku i da se on i mornari vrate doma.

Marco Rossi: Možemo izgubiti, ali ne na ovakav način

– Pet ili šest nevjerojatnih pogrešaka smo uradili, u redu, bio je velik pritisak na nama i brzo smo primili gol. Ali, možemo izgubiti 0:3 s Hrvatskom, Slovačka je izgubila sa 0:4, ali ne na ovaj način, ne na ovaj način, ponavljao je… Imamo dva dana shvatiti zašto smo ovakve greške radili, uvijek je stvar u mozgu, moramo vidjeti što se to dogodilo da u idućoj utakmici budemo bolji – rekao je mađarski izbornik i priznao Hrvatskoj da je bila bolja.

www.tomislavnews.com/ Izvor : Slobodna Dalmacija i  24 sata/TN/FB fotografije od sinoć