tomislavnews.com

FOTO : LUKU ŠIMUNOVIĆA, nogometaša NK Astane koji večeras igra protiv Manchester Uniteda, rodila je majka Duvanjka, iz Mrkodola!

Danas je dosta Duvnjaka u   sportske.jutarnji.hr/nogomet pročitalo intervju Luke Šimunovića, nogometaša Astane, prvaka Kazahstana koji večeras igra utakmicu protiv europskog nogometnog diva Manchester Uniteda, na kultnom stadionu Old Trafford. Mnogi su pročitali i ne znajući da je Lukina majka Iva Duvanjka, Mrkodoljka, a otac Ante Jajčanin.
Lukin otac Ante je bio kao izbjeglica iz svog rodnog grada Jajca u našem Tomislavgradu. Iz jednog kraljevskog grada u drugi. U Tomislavgradu je upoznao ljubav svog života, svoju Ivu,djevojačko prezime Tomić. Iva je kćerka Luce i Marka Tomića, koji žive u Tomislavgradu ali su iz Mrkodola, da ne zaboravimo napomenuti.
Luka je rođen 24.5.1997. Visok 185 cm. Za svoje godine je prošao vrlo zanimljiv nogometni put. Od NK Zagreba, Segeste Sisak, Rudeša, latvijske Jurmale, bjeloruskog Sahtara iz Soligorska, a trenutno je član Astane. Luka je rođak, zasad poznatijeg, Joze Šimunovića, bivšeg nogometaša Dinama iz Zagreba, a danas člana škotskog prvaka Celtica iz Glasgowa.

Večeras nam se, našem portalu, javila i Lukina majka Iva i poručila kratko da su roditelji i cijela brojna obitelj Šimunovića ponosni na Luku, prate ga molitvama i samo žele da bude živ i zdrav, da ga od ozljeda čuva dragi Bog.
Sve najbolje na večerašnjoj utakmici, a i u životu našem Luki.

copyright@tomislavnews.com

Evo razgovora objavljenog danas u sportske.jutarnji.hr/nogomet

www.tomislavnews.com/ Foto : Luka s obitelju, iz privatnog albuma i JL