HrvatskaTG Sport

FOTO/MLADA NADA IZ TOMISLAVGRADA: VINKO ROZIĆ potpisao profesionalni ugovor s Dinamom, čestitamo!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir
Još je na nedavnoj utakmici odlučio pokazati dio „oršićevskog“ repertoara: spretan dribling na lijevom krilu pa odmjeren udarac s 20 metara desnom nogom ka suprotnim rašljama… Ovom prilikom mu se ispriječila greda, ali – ulovio je „grif“. Daroviti maksimirski igrač Vinko Rozić ovog je ponedjeljka potpisao višegodišnji profesionalni ugovor s Dinamom i tim činom dodatno potvrdio i „zaokružio“ godine iznimno napornog rada.

U maksimirskoj će momčadi osnažiti konkurenciju na desnom krilu, lijevom krilu, napadu… Mladi Dinamov univerzalac baš ove sezone uspješno pleše na svim dijelovima maksimirskoga ofenzivnog trozupca: na nedavnom je juniorskom turniru Mladen Ramljak ordinirao na desnom krilu i u vrhu napada, dok u Drugoj HNL zasad najčešće juri lijevom napadačkom stranom.

Posebnu je pažnju provukao baš na Ramljakovu turniru gdje je, nakon sjajnih izvedbi protiv Fenerbahçea, Maribora i Odensea „eruptirao“ u okršaju protiv mađarskog MTK. U dvoboju koji je trajao dvaput po 30 minuta plavi su slavili sa 7:0 uz posebno zapaženu Rozićevu „partituru“ kad je prvo lukavo presjekao loptu i nakon spretnoga prodora kroz obranu vješto asistirao za pogodak da bi ubrzo potom i sam dvaput zatresao mrežu. Posebno je bila dopadljiva njegova „koprodukcija“ s Martinom Baturinom, koji je već sad dio prve momčadi plavih.

Rozić je rođen 1. kolovoza 2003. godine u Livnu u Bosni i Hercegovini, a inače je iz Tomislavgrada gdje je u HNK “Tomislav” i počeo svoju nogometnu karijeru. U Dinamo je došao s nepunih 14 godina iz Hajduka. Profilirao se ponajprije u ulozi desnoga krila, ali njegova svestranost i mogućnost prilagodbe omogućuje mu da se jednako dobro snalazi i u ostalim dijelovima ofenzivnoga reda.

Tek je ove godine postao punoljetan i u toj ranoj fazi karijere pomalo podsjeća na “bokšićevske” karakteristike, iznimno je čvrst igrač, moćan po staturi, a ujedno silovit i brz.

Čestitamo!

www.tomislavnews.com/GNK “Dinamo”