tomislavnews.com

FOTO: Na 19.Splitskom polumaratonu sudjelovali i bili uspješni i “Pulsaši” iz Tomislavgrada!

Na ovogodišnjem tradicionalnom, 19. Splitskom polumaratonu sudjelovalo je 2500 natjecatelja, od čega preko 1000 stranaca, dok je Utrka građana na pet kilometara okupila oko 500 natjecatelja.
I ove su godine na Splitkom polumarstaonu sudjelovali članovi Atletskog kluba “Puls” iz Tomislavgrada, njih 15 je trčalo polumaraton (21 kilometar), a pet trkača na 5 kilometara. Četvorica “Pulsaša” koji su se bila prijavila na maraton nije sudjelovala iz objektivnih, uglavnom zdravstvenih razloga.

Svi “Pulsaši” su istrčali maraton, a od rezultata izdvajamo 3. mjesto Dijane Manđeralo u kategoriji M35, te 1. mjesto štafeta Ivan Gale, dok je Emil Drmić osvojio 4. mjesto u svojoj katergoriji i odličan rezultat 1:26.

“Prezadovoljan sam svakako velikim brojem naših trkača, a i uspjehom. Na trci je bilo oko 3000 trkača (2500 plus 500) što je najjača trka u regiji, čak ispred Zagrebačkog maratona. Rezultati “Pulsaša” su jako dobri po svim kategorijama što naš klub  ubraja među najjače klubove u BiH i HR”, izjavio je  nakon maratona, za Tomislavnews.com Krešimir Sliško, predsjednik AK”Puls” iz Tomislavgrada i dodao kako mu je žao što danas nisu mogli trčati ponajbrži duvanjski trkači: Sliško, Parlov, Jurič…, ali vjeruje da će biti spremni za maraton u Mostaru.
Prva tri mjesta, prema očekivanju osvojili su kenijski trkači.
Recimo da je u Splitu puhala hladna bura, ali to nije omelo strastvene trkače sudjelovati na poznatom Splitskom maratonu, a gdje se trči, gdje su maratoni tu su uvijek i duvanjski trkači!
Čestitamo svim sudionicima, a članovima “AK “Puls” posebno!

USKORO DONOSIMO SVE REZULTATE
www.tomislavnews.com/ Foto: Mario Kovačević