TG Vijesti

FOTO : NA MISI UOČNICI SVETOM ANTI večeras u Šuici mnoštvo hodočasnika

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Biti večeras na misi Uočnici u čast sv. Anti u Šuici bio je uistinu pravi blagoslov. Mnoštvo hodočasnika, po ugodnom vremenu, slilo se ispred župne crkve, a stizali su iz Tomislavgrada, Livna, Kupresa…

Po tradiciji, na misi Uočnici sv. Anti u Šuici bude mnogo vjernika, ali večeras ih je bilo veliko mnošto ispred crkve. Velikom broju vjernika-hodočasnika  na misi Uočnici pridružili su se i članovi AK “Puls” iz Tomislavgrada koji su trčali ispred duvanjske Spomen bazilike sve do crkve u Šuici,  te brojni biciklisti.

Kolona vozila i hodočasnika protezala se od Mokronoga (od benzinske) pa do Šuice, vjernici su zakrilili Šuičko polje.

Prije svete mise ,predvođeni fra Marijom Ostojićem, svećenici, ministranti i vjernici molili su krunicu pred kipom sv. Ante, a hodočasnice su, po tradiciji na koljenima lizle oko kipa.

Misno slavlje je predvodio fra Jure Barišić, svećenik rođen u Šuici, uz koncelebraciju  mjesnih svećenika fra Marija i Tonija.

Fra Jure je u nadahnutoj propovijedi govorio o svetom Anti, omiljenom svecu  šuičkom i  cijelom duvanjskom puku

Svečano misno slavlje svojim lijepim pjevanjem uveličao je Zbor mladih.

Sutra, na blagdan sv. Ante, jutarnju misu u 9,00 sati predvodit će fra Tony, središnje misno slavlje u 11 sati fra Sretan, gvardijan duvanjski, a večernju misu u 18,00 sati, kada je, po tradiciji blagoslov djece, predvodit će fra Slaven Brekalo, duvanjski župnik.

www.tomislavnews.com/ N.T.