TG Crna kronika

FOTO : NETKO zločest ubio je našeg Šaru!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Ovih dana iz vatrenog oružja ubijen je napušten pas u Šuici. Želimo istaknuti da pas tj. poznat kao Šaro, nije bio agresivan niti je pravio bilo kakve probleme.

Jako uplašen i nepovjerljiv bježao je od ljudi. Vjerojatno je bio i prije maltretiran od strane okrutnih ljudi. Često bi dolazio u centar Šuice i zadržao bi se ispred naše osnovne škole. Pojedina djeca su ga voljela i znala su sa Šarom podijeliti koji sendvič. Je li netko iz čistog mira to učinio ne možemo znati, ali želimo istaknuti da je ovo kazneno djelo. Naime, možda neki ne znaju, ali Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, koji je donesen 2009. godine izričito je zabranjeno ubijati i mučiti životinje, a time i napuštene pse. Propisane su visoke novčane kazne za one koji se ogluše o Zakon. Sve ovo događa se iz razloga što se još uvijek ne primjenjuje Zakon i što još uvijek ne postoje tijela koja se brinu o napuštenim životinjama, u prvom redu nepostojanje kompletnog Registra vlasničkih pasa.

Ovim putem molimo i tražimo da se nadležni općinski organi konačno uključe u rješavanje ove problematike neregistriranih pasa, te da se prisili nesavjesne vlasnike registrirati  svoje pse, kako bi se mogao vršiti nadzor u toj oblasti. Gospodo draga i psi, vlasnički i lutalice, su živa bića i oni imaju pravo na život i human odnos. Također pozivamo nadležnu instituciju, Policijsku upravu Tomislavgrad, da istraži ovaj slučaj, te primjereno kazni počinitelja, jer nekontrolirano pucanje iz vatrenog oružja ugrožava i ljudske živote i imovinu.


Pišu i šalju fotografije : Šuički ljubitelji životinja

www.tomislavnews.com