tomislavnews.com

FOTO : ODRŽAN inicijalni sastanak o budućoj suradnji Hercegbosanskih šuma d.o.o. Kupres i Hrvatskih šuma d.o.o. Zagreb

Dana 3.11.2022. na Kupresu je održan inicijalni sastanak predstavnika Hrvatskih šuma d.o.o. Zagreb na čelu s predsjednikom Uprave Krunoslavom Jakupčićem i predstavnika Hercegbosanskih šuma d.o.o. Kupres na čelu s predsjednikom Uprave Mariom Mašićem.

Glavne teme sastanka bile su mogućnosti zajedničke suradnje po pitanju partnerstva i apliciranja na EU projekte prekogranične suradnje, iskustva u procesu digitalizacije operativnih poslova u šumarstvu, izazovi u borbi protiv šumskih požara te problematika vezana za deminiranje minsko sumnjivih površina.

S obzirom na granični prostor koji Hercegbosanska županija dijeli s Republikom Hrvatskom, kao i obostrano pozitivno iskustvo po pitanju suradnje na projektu „Foresteye“ smatramo da je došlo vrijeme za još intenzivniju suradnju.

Sastanku je nazočio i Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije Božo Perić, a dobrodošlicu kolegama iz Republike Hrvatske izrazio je i načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč.

Glavni zaključci sastanka su dogovorena posjeta Hrvatskim šumama po pitanju digitalizacije operativnih poslova u šumarstvu i potpisivanje Memoranduma o suradnji između Hrvatskih šuma i Hercegbosanskih šuma, priopćeno je iz HBŠ.

www.tomislavnews.com