TG Kultura/Zabava

FOTO : ODRŽANA Književna večer “Kraljevstvo riječi” u Tomislavgradu

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U okviru Mjeseca knjige Kulturno informativni centar Tomislavgrad u Gradskoj galeriji večeras je  u Tomislavgradu organizirao  Književnu večer pod nazivom “Kraljevstvo riječi”.Lijepoj književnoj riječi uvijek vjerna duvanjska publika i večeras je svojom nazočnošću to dokazala.

Zaljubljenici u poeziju i prozu, kratke i malo dulje priče, večeras su imali prigodu slušati ih od  članova Društva hrvatskih književnika Herceg – Bosne: Ive Bagarić, Ivane Ćurić, Ljube Krmeka, Šime Majić, Tomislava Majića, Srećka Marijanovića, Grge Mikulića, Ilija Smiljanića, Ivana Sivrića i Mije Tokića.
Voditeljica večeri bila je duvanjska književnica Ivana Ćurić.

Na književnoj večeri, po tradiciji, proglašeni su i najbolji čitatelji Gradske knjižnice u Tomislavgradu: od učenika najviše knjiga je pročitala Nika Ančić, učenica 5. razreda Osnovne škole, a od odraslih naj- čitateljem proglašen je Martin Perić.

Književnici, sudionici Književne večeri “Kraljevstvo riječi” darovali su nekoliko knjiga Gradskoj knjižnici u Tomislavgradu, na čemu je zahvalila ravnateljica Kulturno informativnog centra Danijela Papić.

Književna večer je organizirana pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta,  Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti,  Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ, Ministarstva financija HBŽ i Općine Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com