tomislavnews.com

FOTO: U Tomislavgradu održana promocija knjige “Topologija sjene”, autora Srećka Marijanovića

Sinoć je u suorganizaciji HKD Napretka i Matice hrvatske Tomislavgrad održana promocije knjige “Topologija sjene”, Srećka Marijanovića iz Stoca.

Predstavljači i organizatori događaja, prof. Marija Pavković Baković i prof. Mate Kelava su ukazali na zadovoljstvo zajedničkom suradnjom dviju kulturnih institucija. Prof. Mate Kelava je u svom obraćanju naglasio važnost očuvanja hrvatskog identiteta što se nalaže kroz djelo, a prof. Marija Pavković Baković se osvrnula na sadržaj i književne postupke u romanu. Naglasila je da se radi o djelu multipliciranih slojeva značenja, britkih rečenica, koherentnog izraza i tematske raslojenosti.


Programu je posebnu notu pridala voditeljica Matea Jolić, glazbeni sastav Duo Tempera – Josip Ćurčić i Ivica Milić te skupina maturanata koji su čitali odlomke djela – Marko Višić, Borna Budimir, Antea Višić i Josip Ljubičić.
Autor se u svom obraćanju zahvalio sudionicima i organizatorima na dinamičnoj, ugodnoj atmosferi predstavljanja već druge njegove knjige u Tomislavgradu.

www.tomislavnews.com/Foto:HKD “Napredak”