tomislavnews.com

FOTO : Okupljanje “Crnih orlova” u Šuici

copyright@tomislavnews.com

U subotu, 04. svibnja, 2019. godine, u Župnoj crkvi sv. Ante u Šuici ,slavljena je sveta misa Zadušnica za sve poginule i pokojne hrvatske branitelje od pamtivijeka do danas. Svetu misu je predvodio fra Anthony Bournisaid. Misnim slavljem započelo je okupljanje 2. voda, 1. satnije 1. bojne Brigade kralja Tomislav iz  Tomislavgrada. Legendarni vod inače u narodu i novijoj ratnoj povijesti hrvatskog naroda poznat pod imenom “Crni orlovi”.  Lijepo je bilo ponovno susresti  hrvatske vitezove koje vežu dani ponosa i slave, a danas razasute diljem svijeta, kako se okupljaju, pozdravljaju, vidjeti sjaj u očima pri susretu prijatelja, brata…

Nadahnuti dirljivim riječima fra Anthonya susret se nastavio na stadionu HNK Šuice, kojeg je uprava kluba na čelu sa svojim predsjednikom gospodinom  Franom Mioč velikodušno ustupila hrvatskim braniteljima.

Šale, smjeh, pjesme, uspomene i sjećanje, ali i suze vitezova potrajale su do dugo u noć i ovoga 23. okupljanja “Crnih orlova” od završetka Domovinskog rata. Na susretu su bili i čuveni ratni zapovjednici 1.bojne i Brigade kralja Tomislava.

Na rastanku su “tići rvacki” poželjeli ponovno se naći na nekom drugom mjestu, ali na svetoj zemlji duvanjskoj.

www.tomislavnews.com/Tekst i foto: Ante Antek Brajko