tomislavnews.com

FOTO : PAZARNI dan na duvanjskoj tržnici na Svetu Katu, vrijeme izmišljeno!

copyright@tomislavnews.com

U Tomislavgradu, u duvanjskom kraju na svetkovinu Svete Kate veliki je pazarni, pijačni, tržni, sajamski  dan, ukratko dernek, posljednji jesenski koji najavljuje kraj jeseni i početak zime. U duvanjskom kraju uglavnom se pamti po snijegu ili nevremenu, a pogledajte danas!

Bude tako godina kada svetkovina Svete Kate vremenski, klimatski  više sliči na ljetnu svetkovinu, a takva je baš danas, ljeta Gospodnjeg 2019.

Sunčano, toplo, prekrasno, pa je i tržnica prepuna: nema što nema, niti može nestati, pretrpana svim i svačim, a sve to nekome treba! I zimskih vunenih čarapa, a prodavačica u kratkim rukavima, i vunenih kančila (što li je to, pogađajte na fotografiji,haha ), i deka, i jastuka, i čizama i cipela, i gaća i tepiha, i metala, i lopata, i sve po pristupačnim cijena, a ima i “sve za 1 KM”, a postoji priča kako je jedna bogata, a škrta duvanjska gospođa i ovdje pitala može li jeftiniji?!

Nije ni danas manjkalo priče i šale između trgovaca i kupaca, jer gdje je mnogo svijeta tu je i priče, i smijeha, a čula se i ganga, i trgovanja-prodavanja i kupovanja.

Veslo ozračje, a i plavo nebo nad duvanjskim krajem vedro!

Pa se sjetimo Raosa i njegovih Prosjaka i sinova: “Kad nigdi nema ima u Duvnu…”, baš!

Mi smo snimili jedan dio tržnice, pa se na ovim lijepim fotografijama može “osjetiti” ozračje!

www.tomislavnews.com