TG Vijesti

FOTO : PODIJELJEN sakrament Svete potvrde u Župi Sv. Mihovila u Tomislavgradu

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas je mostarsko-duvanjski biskup u miru dr. Ratko Perić podijelio sakrament Svete potvrde krizmanicima u duvanjskoj, gradskoj Župi Svetog Mihovila…

U  duvanjskoj Spomen bazilici danas je 106 djevojaka i mladića ( 42 djevojka i 64 mladića) primilo pečat Duha svetoga, koji im je podijelio mjesni biskup, monsinjor Ratko Perić.

Na početku svečanog misnog slavlja dobrodošlicu biskupu i svima nazočnima poželio je duvanjski župnik fra Slaven Brekalo, a potom je biskupu dobrodošlicu poželio roditelj jednog krizmanika.

U svečanom misnom slavlju koje je predvodio, uz koncelebraciju više svećenika, biskup Ratko Perić je u nadahnutoj propovijedi vjernicima, a posebice pozivajući krizmanike da poslušaju, govorio o četiri dara Duha svetoga: mudrosti, razboru, znanju i savjetu i svaki od ovih darova potkrijepio primjerom iz života svetaca, pozvavši krizmanike da slijede primjere ovih mudrih svetih ljudi : „Danas živite i radite tako da se sutra ne stidite!“

„ Neka Duh sveti i vama dadne mudrosti, razbora, znanja i savjeta“, zaželio je biskup krizmanicima, a potom ih pozvao da se odreknu đavla i njegovog sjaja, a da vjeruju u Duha svetoga, te im podijelio sveti sakrament!

Svečano misno slavlje danas je uveličala skladna pjesme Velikog župnog zbora.

Na kraju misnoga slavlja fra Slaven je čestitao krizmanicima i njihovim roditeljima, te zahvalio svima koji su sudjelovali na ovom misnom slavlju i pomogli u njegovoj pripremi, posebice vjeroučiteljima fra  Luki Ćorića i fra Stipi Rotim,  koji su pripremale krizmanike za ovaj veliki dan.

Čestitamo i mi krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima!

www.tomislavnews.com/Foto: Ivan Čamber Žilić