tomislavnews.com

FOTO : POŽARI na području Tomislavgrada, trenutačno se gasi između Roška Polja i Zidina!

Gašenje požara na području duvanjske općine otežava nepristupačnost terena i bura koja puše, a gase vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad i djelatnici Šumarije Tomislavgrad.

Jučer je izbio požar na Gvozdu koji je ugašen, potom požar oko prijevoja Borova glava između Šuice i Livna, koji je ugašen na duvanjskoj strani, ali je još uvijek aktivan na području  Livna, odnosno na visoravni Kruge, gdje gase livanjski vatrogasci, a pomažu im i duvanjski.

“Trenutačno je aktivan požar na pustim brdovitim predjelima od Zidina prema Rošku Polju, koji gasimo već treći dan. Teren je brdovit, teško pristupačan, a puše i jača bura, pa je veliki problem gasiti. Najviše se gasi brentačama, a gase vatrogasci PVP iz Tomislavgrada i šumari “Šumarije” Tomislavgrad, imamo i dva vatrogasna vozila, ali se mora dugo pješačiti, jer je teren nezgodan.

Uglavnom nisu ugrožene kuće, gori samo nisko raslinje, makija, a vjerujem da ćemo tijekom dana ugasiti i ovaj požar”, rekao je za Tomislavnews.com zapovjednik PVP Tomislavgrad, gospodin Mate Jurčević koji nam se javio s terena i poslao ove fotografije.

O uzrocima požara nije želio govoriti, osim što je rekao kako su svi požari krenuli od kuće, najvjerojatnije od paljenja korova oko okućnica, što na ovakvom vjetru izmakne kontroli.

www.tomislavnews.com/Foto: PVP