HB ZupanijaTG Vijesti

FOTO: Predstavnici Austrijskog ministarstva obrazovanja posjetili Livno

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s Regionalnim uredom OeAD-a u Sarajevu, Srednja strukovna škola iz Livna započela je s realizacijom još jednog vrijednog projekta kojeg je raspisalo Austrijsko ministarstvo obrazovanja, a cilj mu je unaprjeđenje strukovnog obrazovanja i podizanje kvalitete rada u školama.

U sklopu projekta, Strukovnu školu posjetila je austrijska izaslanica za obrazovanje Mara Ikić u pratnji dr. Inge Gehrke koja predaje u Internacionalnoj školi u Grazu te na Fakultetu za izobrazbu profesora njemačkog i engleskog jezika.

“Profesorica Gehrke je tjedan dana održavala sate njemačkog jezika učenicima Strukovne škole koji su tako dobili priliku učiti njemački jezik s izvornim govornikom”, kazao je ravnatelj Srednje strukovne škole u Livnu Saša Grabovac.

U slobodno vrijeme gošće iz Austrije su imale priliku upoznati i ljepote ovoga kraja te su toga stoga posjetile i najvećeg proizvođača sira u BiH, Livanjsku mljekaru  i Franjevački muzej i galeriju Gorica u Livnu.

“Posjet školi samo je prvi korak u suradnji kojoj je krajnji cilj razmjena profesora i učenika između škola u Livnu i Grazu”, istaknuo je Grabovac.

www.tomislavnews.com