tomislavnews.com

FOTO: PRIMANJA I OBEĆANJA u Frami Tomislavgrad, čestitamo!

Prošlu subotu 14.11.2020. god. u 18h u crkvi sv. Nikole Tavelića bila su naša Primanja i Obećanja. Svečanu svetu misu predvodio je naš područni duhovni asistent fra Marin Karačić.
Prethodnih dana smo se pripremali za PiO uz naše duhovne asistente fra Stipu Rotima i fra Luku Ćorića, i naše vijeće. Uz redovne susrete petkom trudimo se posvetiti probama nakon susreta. Ove godine u našoj Frami je 170 framaša, ali zbog ovih posebnih uvjeta nismo mogli biti u punom broju. Oni koji nisu mogli biti prisutni imat će zaseban obred PiO. Ove godine u našu Framu primljeno je 45 framaša, prvi put obećanja je položilo 47 framaša, a obećanja je obnovilo nas 66.
Ova godina je u mnogo čemu drugačija od prošlih, pa tako i u ovome. Nismo mogli zvati druge Frame da prisustvuju našem slavlju, bili smo prisutni samo mi, naši roditelji, braća i sestre. Nismo mogli naglasiti našu framašku radost i zajedništvo na isti način kao prošlih godina, ali smo zato svi ova PiO shvatili na neki drugi, osobniji način. Nakon PiO smo običavali imati zakusku zajedno s ostalim Framama, no ove godine to nije bilo moguće. Framaši su nakon sv. mise ostali u crkvi, prvo je naš područni duhovni asistent fra Marin Karačić otpjevao nekoliko svojih pjesama, a zabava se nastavila i nakon njegovog odlaska uz pjesmu i svirku naših framaša.

www.tomislavnews.com/Izvor: Frama Tomislavgrad