tomislavnews.com

FOTO/PRVI INTERVJU – Nikola Šile Šiško: Od igrača iz moje obitelji može se sastaviti nogometni tim, a ujak Popo bio bi kapetan

Na jučer odigranoj utakmici NK Hrvatski dragovoljac protiv Osijeka Nikola Šile Šiško postigao je prvi pogodak za svoj novi klub, a bio je to i gol preokreta za pobjedu Dragovoljaca 2: 1.
Bio je ovo samo povod, a razloga je mnogo uraditi Prvi intervju s vrlo dobrim i perspektivnim igračem iz Tomislavgrada, koji od ljetos igra u prvom sastavu NK Hrvatski dragovoljac iz Republike Hrvatske.
Nikola je, kao i mnogi uspješni duvanjski nogometaši, prve nogometne korake počeo u HNK „Tomislav“ u Tomislavgradu, a pamtimo ga po odličnoj igri, po golovima, pa je bio i najbolji strijelac Lige HB. Rado se danas odazvao odgovoriti na nekoliko pitanja za naš Portal www.tomislavnews.com

Nikola, na početku razgovora, ukratko nam se predstavi?

Rođen sam 06. veljače.2000. godine u Livnu. Otac mi se zove Josip, a mama Maca i imam 2 mlađa brata Branimira i Domagoja, obitelj živi u Stipanjićima, u Tomislavgradu.

Kada, od koliko godina, si osjetio ljubav prema nogometu i kada počinješ igrati, pretpostavljamo u HNK „Tomislav“?

Nogomet sam uvijek igrao u školi, poslije škole nije bilo bitno mjesto samo da se igra, a počeo sam trenirati sa svojih 8 godina u HNK Tomislav.

Jesi li ljubav prema nogomet naslijedio od oca?

Siguran sam da sam naslijedio od oca, a i većina mi ljudi kaže da sam naslijedio njegovu brzinu. On me je uvukao u sve to pokazujući mi svoje slike i članke iz novina dok je igrao, pa sam i ja želio nekome pokazati takvo nešto.

Kojega se gola, koje utakmice, najradije sjećaš dok si igrao u „Tomislavu“, a koju bi rado zaboravio?

Utakmica koju želim zaboraviti je utakmica za prvaka BIH koju smo igrali u gostima protiv Slobode Tuzla i izgubili smo 3-0, a ja sam promašio prazan gol sa par metara. Najdraža mi je utakmica protiv te iste ekipe samo se igrala uzvratna utakmica kod nas, a ja sam zabio 3 gola i pobijedili smo 4:2, ali na kraju smo ipak ispali iz doigravanja.

Kada i gdje odlaziš iz HNK „Tomislava“?

Otišao sam sa 15 godina u HNK Hajduk Split.

U koliko si klubova igrao i kada dolaziš u Hrvatski dragovoljac?

Igrao sam u 4 kluba prije Dragovoljca, a to su Tomislav, Hajduk, Adriatic i Lokomotiva. U Dragovoljac sam došao ovo ljeto.

Na kojoj poziciji igraš u Dragovoljcu, kako su te primili i kako se osjećaš u novom klubu?

Igram na lijevom ili desnom krilu, osjećam se odlično jer me je ekipa stvarno dobro prihvatila. Klub je dobar, profesionalno se radi, ali smo loše krenuli u sezonu, sad se dižemo i moram nas pohvaliti jer smo pobijedili i Hajduk i Osijek.

Koliko su golova postigao od kada igraš u klubovima u Hrvatskoj,  kolika za Hrvatski dragovoljac?

Bilo je stvarno puno golova ne mogu se sjetiti broja, nadam se da će ih biti još, a za Dragovoljac sam postigao za sada samo 1 i to u ovoj zadnjoj utakmici protiv Osijeka.

Ima li u Dragovoljcu još koji igrač iz Tomislavgrada, iz Hercegovine?

Nema nitko iz Tomislavgrada.

Što ti je velika želja, u kojem klubu igrati, u kojoj reprezentaciji?

Moj san je uvijek bio istrčati na Maksimir tako da želja mi je biti igrač Dinama,volio bi igrati za Hrvatsku reprezentaciju ali kad bi BIH poslala poziv ne bih ga odbio.

Nikola, sad ćemo malo o obitelji: otac ti je igrao nogomet u „Tomislavu“, najpoznatiji duvanjski nogometaš Ivan Krstanović – Popo ti je ujak, a ima li još netko iz uže ili šire obitelji da igra nogomet?

Moja 2 brata igraju za Tomislav i često zabijaju golove i donose pobjede svojoj ekipi tako da sam vrlo sretan i ponosan na njih. Moram spomenuti i svoje rođake Roziće koji igraju u Dinamu.

U kojim klubovima igraju i postoji li mogućnost da se iz tvoje šire obitelji sastavi cijeli nogometni tim?

Sigurno mogu reći da imamo stvarno dosta nogometaša u obitelji i to bi bila jedna prava ekipa od moja 2 brata, 3 rođaka Rozić, Popo, Mate i Vlado Šiško, rodica Ivana koja je igrala za ŽNK Tomislav i naravno moj  otac Josip i ja.

Koliko često dolaziš u Tomislavgrad i gdje i s kime izlaziš?

Pokušavam doći svaki mjesec bar jednom da se vidim s obitelji i prijateljima, često izađem do grada sa prijateljima iz osnovne škole s kojima sam dobar cijeli život a ako nisam s njima onda sam sa dva najbolja prijatelja koji su isto nogometaši to su Kristijan Pleić i Stipe Jurić.

Kako provodiš slobodno vrijeme?

Slobodno vrijeme provodim sa prijateljima, cesto igramo FIFU, gledamo utakmice, odemo na piće, večeru…

Moramo pitati zbog naših mladih čitateljica: imaš li curu?

Nemam curu… Neki prijatelji mi kažu da bi bilo dobro da imam curu, ali mislim da sam ovako više posvećen nekim drugim stvarima, nogometu prije svega i ne znam koliko bi djevojka to mogla razumjeti.

Kako se, osim telefonom, informiraš o novostima iz rodnog grada?
16.Pa vrlo često otvorim naše portale, pogledam što ima novo i pogledam rezultate naših klubova, Tomislava prije svih.  Ako više nema pitanja, želim na kraju ovoga intervjua zahvaliti svima koji su mi podrška posebno mojoj obitelji koja je uvijek uz mene, a želim zahvaliti i svom menadžeru Ivanu Krstanoviću – Popi. Lijep pozdrav svim vašim čitateljicama i čitateljima, onima iz duvanjskog kraja posebno!

www.tomislavnews.com/ Razgovarala: Ljuba Đikić/Foto: Album N. Š.