TG Vijesti

FOTO : RADIO POSTAJA TOMISLAVGRAD preselila u nove prostorije

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas su u jednoj od zgrada na prostoru Autobusnog kolodvora u Tomislavgradu svečano otvorene nove prostorije Radio postaje Tomislavgrad. Čestitamo i sretno!

Prostorije su uistinu prekrasne i jako dobro opremljene, pa ako su djelatnici RTG čekali 27 godine na primjeren prostorije, danas su ih dočekali.

Ovoj svečanosti nazočili su brojni uzvanici kojima se prigodnom dobrodošlicom obratio  domaćin, načelnik Općine Tomislavgrad (program je emitiran uživo!) i zahvalio svima koji su dali svoj obol ovoj današnjoj svečanosti, odnosno da RTG ima prostorije kakve je davno zaslužio. Zahvalio je svim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Tomislavgrada i drugih hrvatskih područja, a zahvalio je i svim djelatnicima koji su u ovih 27 godina učinili da RTG bude prvi i neizostavni medij u informiranju duvanjske javnosti.  Zahvalio je i svima koji su financijski pomogli da RTG danas useli u ove nove uvjetne prostorije. Kazao je kako se nada da će uskoro ove prostorije, uz rad RTG, biti i mjesto dopisništva Hrvatske radio televizije Herceg-Bosne.

Potom je o značenju medija, s posebnim osvrtom na važnost medija na hrvatskom jeziku u B i H, govorio predsjednik HNS Dragan Čović, koji je istaknuo kako će se uskoro otvoriti, odnosno zatvoriti priča o  Hrvatskoj radio televiziji Herceg-Bosne, a već od 1. srpnja ove godine Radio Herceg-Bosne emitirat će program 24 sata dnevno za cijeli prostor Bosne i Hercegovine. Čestitao je svim djelatnicima i općini Tomislavgrad i gospodarstvenicima koji su, kroz promidžbu preko Radio, pomogli RTG.

Nakon toga nazočnima se obratio ravnatelj RTG Mate Radoš  i zahvalio svima koji su financijski ili na bilo koji način pomogli da RTG napokon ima uvjetne prostorije i opremu. Zahvalio je i svim koji su se odazvali ovoj skromnoj svečanosti i čestitali 27. obljetnicu RTG. Pozvao je sve gospodarstvenike i sve slušatelje da i dalje daju potporu svom RTG, koji će znati to cijeniti.

U nemogućnosti nazočiti današnjoj svečanosti, uz ispriku, čestitku i podulje pismo načelniku Općine Tomislavgrad i ravnatelju RTG uputio je Zvonko Milas, ravnatelj Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, uz želju da i budući zajednički projekti budu na dobrobit Hrvata i svih stanovnika Općine Tomislavgrad.

Nove prostorije uz prigodnu molitvu blagoslovio je fra Gabrijel Mioč, a zatim je svečano, rezanjem vrpce na ulazu u studio, nove prostorije otvorio najstariji  djelatnik RTG Ilija Ljubičić i predsjednik HNS dr. Dragan Čović.

Portal Tomislavnews.com također čestita Radio postaju Tomislavgrad 27. rođendan i preseljenje u nove prostorije i želimo uspješan rad na informiranju žitelja Tomislavgrada i okolice!

Tko je sve nazočio današnjoj svečanosti “prepoznajte” na lošim fotografijama, ali ne toliko lošim da se ne prepoznaju!

www.tomislavnews.com